2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tranzacţiile Bursei de Cereale de la Corabia, sub lupa Consiliului Judeţean

- Advertisement -

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a anunţat joi că, în perioada următoare, se va analiza activitatea Bursei de Cereale din Corabia. Societatea, care funcţionează ca ring  de tranzacţionare pentru Bursa Română de Mărfuri, a fost înfiinţată în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

Bursa de Cereale Corabia SRL, un terminal al Bursei Române de Mărfuri, care deţine jumătate dintre acţiunile societăţii oltene, tranzacţionează mărfuri de tot felul, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean. Instituţiile publice pot apela, de asemenea, la serviciile bursei, legislaţia dându-le posibilitatea sa se aprovizioneze în acest fel.

„Acel SRL funcţionează şi tranzacţionează, când are ce. Depinde ce se cere, inclusiv motorina se poate tranzacţiona prin Bursa Română de Mărfuri. Totodată, se pot tranzacţiona o serie de produse care sunt necesare unităţilor de stat. Au o procedură, dacă vor să meargă pe bursă sau pe SEAP”, a explicat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Consilierii judeţeni au aprobat un proiect care prevede că o parte din sediul bursei, de la Corabia, va fi preluată de Consiliul Judeţean. „Acest proiect a însemnat reducerea suprafeţei care era dată în comodat către SRL-ul Bursa de Cereale Corabia, înfiinţată împreună cu Primăria Corabia şi Bursa Română de Mărfuri. O parte din suprafaţă a rămas în administrarea directă a Consiliului Judeţean. În incinta clădirii îşi are sediul acest SRL, care reprezintă un ring de tranzacţionare al Bursei Române de Mărfuri, nu neapărat pentru cereale, şi, de asemenea, un GAL, «Prietenii pescarilor», dar şi un al GAL din zona de sud a judeţului îşi au sediul acolo”, a precizat preşedintele CJ Olt.

Şefii judeţului vor face o analiză a activităţii bursei de la Corabia, să vadă cât de profitabilă este societatea la care Consiliul Judeţean deţine un sfert dintre acţiuni.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți