11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sute de autovehicule verificate şi zeci de amenzi date în timpul acţiunii „Truck & Bus” la Olt

- Advertisement -

Sute de autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri, au fost oprite săptămâna trecută de poliţiştii rutieri olteni, pentru control, în cadrul acţiunii „Truck & Bus”. În urma verificărilor, au fost aplicate zeci de amenzi pentru abateri la regimul rutier. 

Poliţiştii Serviciului Rutier, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru a preveni accidentele rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri şi de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

La acţiune au participat 35 de poliţişti rutieri, fiind verificate 244 vehicule înmatriculate în România şi patru vehicule înmatriculate în Uniunea Europeană. Cu această ocazie, au fost aplicate 77 de sancţiuni contravenţionale privind respectarea, de către şoferii profesionişti, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, funcţionarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

Acţiunea „Truck & Bus” s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți