17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Niță face valuri în ALDE ca să treacă la PSD?

- Advertisement -

ALDE Olt este în fața unui scandal uriaș, care începe după ce președintele Mihai Niță a cerut, vineri, singur, într-o conferință de presă, demisia secretarului general al partidului, Daniel Chițoiu. Deși a afirmat că a luat această decizie după o consultare cu conducerea organizației județene, vicepreședintele partidului, Gherghina Ioniță, îl acuză de jocuri murdare.

Ce vrea, de fapt, Mihai Niță? Sare direct la gâtul lui Chițoiu, pe care îl face vinovat de eșecul partidului la alegerile europarlamentare. Apoi contestă alianța cu Pro România, acceptată de președintele de partid, Călin Popescu Tăriceanu. Iar dacă dorințele nu îi vor fi îndeplinite, îi va convinge și pe alții să treacă în barca sa, pentru a se constitui, chipurile, într-un grup parlamentar independent. Independent doar cu numele, pentru că, întrebat ce va face în cazul în care va fi inițiată o moțiune de cenzură, Niță a declarat că va fi alături de PSD.

Și atunci, pentru ce face valuri deputatul Mihai Niță? Nu cumva pentru că vrea să își aranjeze o trecere subtilă în tabăra PSD? Explicațiile oficiale ar fi apoi lesne de dedus: ar fi vrut să rămână la ALDE, dar nu s-a înțeles cu Chițoiu și nici cu Pro România. În plus, se așteaptă ca Tăriceanu să îl excludă din partid, după declarațiile de vineri, iar atunci lucrurile ar fi şi mai simple pentru el. Trebuie să plece, iar ca să nu rămână „pe drumuri”, merge alături de PSD. De altfel, Niță a recunoscut la conferința de presă de vineri că a fost curtat de toate partidele, inclusiv de PSD, dar a precizat că nu a purtat până acum discuții clare pe această temă.

Andreea STAICU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți