11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amendă pentru directorul Poştei Române, în urma jafului de la Oficiul Balş

- Advertisement -

Mircea Tudosie, directorul general provizoriu al Companiei Naţionale Poşta Română, a fost amendat marţi de poliţiştii din Olt, în urma jafului care a avut loc cu o zi înainte la Oficiul Balş. Oamenii legii de la Ordine Publică l-au sancţionat contravenţional cu 5.000 de lei pentru că nu a asigurat cu pază armată maşina de poştă în care erau bani şi alte bunuri.  

„Polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au aplicat o amendă în valoare de 5.000 de lei pentru neluarea măsurilor de organizare și funcționare corespunzătoare a pazei transportului de valori”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Concret, maşina Poştei din care au fost furaţi peste 200.000 de lei, trebuia să fie asigurată cu pază armată, în baza unui plan avizat de Poliţie. Planul de securitate a fost, însă a expirat de ceva vreme. Potrivit poliţiştilor, lipsa existenţei planului de risc la securitatea fizică a fost o problemă la Oficiul Poştal Balş şi în decembrie 2018, dirigintele instituţiei fiind atunci sancţionat.

Luni dimineaţa, la ora 05:00, un poştaş de 55 de ani, al Oficiului Balş, a fost agresat şi jefuit de un bărbat cu faţa acoperită. Mascatul a sustras din maşina Poştei o geantă în care erau 205.000 de lei şi s-a făcut nevăzut, înainte lovindu-l pe salariatul poştal, acesta ajungând la Spitalul Slatina cu un traumatism toracic. Poştaşul nu era singur în maşină, ci împreună cu un coleg, care a apucat doar să anunţe la 112 cele întâmplate.

Acum, Poşta Română face o anchetă internă care îi vizează şi pe cei doi salariaţi poştali. Totodată, se fac cercetări în continuare pentru a se stabili cine se face vinovat de cele întâmplate, însă lipsa camerelor de supraveghere de la oficiul poştal, maşina jefuită fiind parcată în zonă, reprezintă o problemă. Totuşi, poliţiştii au intrat în posesia imaginilor care au fost înregistrate de alte camere amplasate în zonă. Potrivit reprezentanţilor Poştei, o parte din cei peste 200.000 de lei furaţi erau pensiile programate la plată în cursul zilei de luni, dar banii vor fi primiţi la timp de beneficiari. „Suma de bani reprezenta plăţile oficiului, printre care şi o parte din pensiile programate la plată, astăzi (luni n.r.), însă precizăm că beneficiarii acestor drepturi sociale nu vor fi afectaţi de acest incident. Toţi clienţii îşi vor primi banii conform graficului de distribuire”, au transmis reprezentanţii companiei.  

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți