Fără coadă la ghișeele Fiscului. Insituția îi învață pe contribuabili să folosească serviciile electronice

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală oferă contribuabililor servicii electronice care sunt disponibile 24 de ore din 24, sunt uşor de accesat şi nu implică deplasarea la sediul administraţiei fiscale sau la oficiul poştal. Reprezentanții Fiscului oltean mai promit și asistență gratuită, în holul instituției, celor care nu stăpânesc programele și serviciile virtuale.

Spaţiul privat virtual, depunerea de declaraţii on-line, asistenţă prin e-mail sau buletinul informativ fiscal sunt doar câteva dintre facilitățile pe care cei de la Finanțe le oferă contribuabililor care vor să scape de statul la cozile de la ghișee. La Slatina, în holul Administrației Județene a Finanțelor Publice, a fost instalat un calculator la care au acces cei care vor să învețe de la specialiști cum să utilizele aceste aplicații informatice.

Spaţiul privat virtual (SPV) oferă contribuabililor persoane fizice şi persoane juridice toate facilităţile comunicării electronice a actelor administrative fiscale emise în formă electronică, precum şi a altor informaţii şi înscrisuri în legătură cu situaţia financiară sau fiscală proprie a acestora. Accesarea serviciului „Spaţiul privat virtual” se face de pe pagina principală a site-ului ANAF – www.anaf.ro, la secţiunea „Servicii Online-Serviciul înregistrare/înrolare persoane fizice şi juridice Spaţiul Privat Virtual”. Depunere declaraţii on-line este un serviciu disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, care poate fi accesat prin utilizarea unui certificat digital calificat cu menţiunea că certificatul poate fi folosit pentru transmiterea mai multor declaraţii. Formularele electronice pot fi descărcate de pe site-ul www.anaf.ro, secţiunea Servicii on-line/Declaraţii electronice/Descărcare declaratii. Asistenţă prin e-mail este un serviciu prin care contribuabilii pot obţine informaţii cu caracter general în legătură cu modul în care trebuie să procedeze pentru a beneficia de un drept fiscal sau pentru a se conforma unei obligaţii fiscale. Serviciul este disponibil accesând secţiunea „Formular de contact” de pe pagina principală a site-ului ANAF.

Simona Vârban

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<