Podul de la Găneasa, gata să fie redeschis

Lucrările de construcție a noului pod de peste pârâul Valea Negrișoara, de la Găneasa, sunt la final. În cel mult zece zile ar trebui recepționată lucrarea, iar circulația auto se va relua pe acest tronson. Podul este amplasat pe DN 64, care leagă județul Olt de Vâlcea. În prezent, traficul este deviat pe o bretea ocolitoare.

Singurul pod construit după Revoluție de Secția Drumuri Naționale Slatina e gata să fie deschis traficului rutier. Acesta se construiește cu bani de la bugetul de  stat, în localitatea Găneasa, peste pârâul Valea Negrișoara, unde podul vechi a fost avariat în urma precipitațiilor din anul 2017. Adrian Motorga, directorul secției locale de drumuri naționale, a mers joi pe șantier să se asigure că se lucrează într-un ritm susținut, astfel încât șantierul să fie închis în câteva zile. „Contractul de lucrări este în valoare de 2 milioane de lei, banii provenind de la bugetul de stat. Avem acești bani și au fost achitați constructorului în mod corespunzător, până la această dată. Este practic singurul pod construit după Revoluție la nivelul SDN Slatina, de la zero”, a explicat Motorga.

În curând, constructorul ar trebui să anunțe finalizarea lucrării, iar după efectuarea recepției finale, să se reia traficul pe acest tronson de drum. „Ca și modalitate de lucru, în perioada următoare, așteptăm o adresă din partea constructorului, să ne informeze că a terminat lucrările. Noi sperăm că această adresă să vină săptămâna aceasta, cel târziu săptămâna viitoare, după care vom convoca comisia de recepție, care va fi constituită la nivelul DRDP Craiova. Va verifica lucrările, care sunt conforme cu proiectul, iar după această fază podul poate fi dar în circulației”, a mai explicat directorul SDN Slatina.

Până la darea în folosință a noului pod, mașinile mici vor circula în continuare pe „breteaua” de ocolire indicată de cei de la Drumuri Naționale, iar mașinile de mare tonaj au ca unică variantă DJ 677, prin Salcia.

Simona Vârban

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<