8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Probă sportivă cu un traseu nou pentru admiterea la pompieri

- Advertisement -

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt anunţă că începând cu sesiunea de admitere din luna ianuarie 2020, proba sportivă – traseu aplicativ a fost actualizată într-o formă care să testeze atât forța și rezistența, cât și agilitatea și calitățile motrice ale candidaților.

Mai este aproape o lună până când se termină înscrierile pentru sesiunea din iarnă de la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, iar până acum la ISU Olt şi-au depus dosarul de înscriere 14 persoane.  Candidaţii, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani pot depune în continuare cererile de înscriere pentru Şcoala de Pompieri Boldeşti până la data de 15 noiembrie 2019, criteriile de admitere fiind identice pentru băieţi şi fete.  

Noul traseu practic-aplicativ pentru evaluarea sportivă a candidaţilor cuprinde nouă obstacole care trebuie parcurse într-un timp de maxim 2 minute și 15 secunde.

Elementele din care este alcătuit traseul sunt detaliate în Ordinului MAI 177/2016, cele nouă obstacole fiind tracţiuni la bară fixă; două rostogoliri succesive înainte, pe saltele; deplasare în echilibru pe două bănci de gimnastică cu transport de greutăţi – 10 kilograme per ganteră; deplasarea prin tunel; săritură în sprijin depărtat peste capra de gimnastică cu înălţimea de 1,30 metri; trecere prin săritură peste saltea; trecere peste calul de gimnastică fără mânere cu înălţimea de 1,50 metri; transportul a trei stingătoare tip P6, cu greutatea de 9,5 kilograme fiecare; transportul unui manechin cu greutatea de 60 de kilograme, prin târâre. Acest traseu este exemplificat în detaliu printr-un filmuleţ postat pe pagina de Facebook a ISU Olt, mai multe detalii despre admiterea la unitatea de învăţământ care pregăteşte pompieri putând fi găsite şi accesând site-ul http://www.scoaladepompieri.ro/admitere.

La concursul de admitere în Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu”, Boldeşti – sesiunea ianuarie 2020 se candidează pe 300 de locuri, astfel: subofiţer de pompieri şi protecţie civilă – 275 de locuri (262 IGSU, 5 IGAv, 4 IGPR, 1 Comenduirea Garnizoanei,1 DGL, 2 SIE); maistru militar auto – 25 de locuri (11 IGPR, 4 IGI, 1 DGL, 4 IGJR, 5 SIE). Candidaților de etnie romă le sunt alocate 2 locuri în specialitatea subofiţer de pompieri şi protecţie civilă. Durata studiilor este de mai puţin un an, în perioada februarie – decembrie 2020.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți