14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dosar penal pentru angajaţii unei firme argeşene. Extrăgeau ilegal agregate minerale din râul Vedea

- Advertisement -

Poliţiştii din Olt au deschis un dosar penal pe numele a trei angajaţi ai unei firme din judeţul Argeş, prinşi în timp ce extrăgeau ilegal agregate minerale din râul Vedea.

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că bărbaţii au fost depistaţi joi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, care au efectuat o acțiune în comuna Tufeni.

Cei trei angajaţi ai societăţii comerciale argeşene aveau vârste cuprinse între 24 și 55 de ani şi erau din județul Teleorman. „Bărbaţii desfășurau activități de extragere agregate minerale din albia râului Vedea, cantităţile de balast fiind încărcate în două autocamioane cu ajutorul unui utilaj tip Vola, urmând a fi valorificate în alte condiții decât cele legale”, a spus Grigorescu.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că firma din Argeş nu deținea autorizație de gospodărire a apelor, autorizație de mediu, permis de exploatare, documente necesare pentru desfășurarea activităților de extragere si valorificare a agregatelor minerale. „Având în vedere aspectele constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul nerespectării prevederilor Legii 107/1996 a apelor, Legii 85/2003 a minelor și OUG 195/2005 privind protecția mediului”, a conchis reprezentantul IPJ.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți