17.3 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Sărbătoare la Drăgăneşti Olt. Festivalul „Ileana Constantinescu”, la ediţia 44

- Advertisement -

Oraşul Drăgăneşti Olt îmbracă, pentru următoarele trei zile, haine de sărbătoare. Sunt zilele localităţii, vineri fiind organizată o nouă ediţie a Festivalului „Ileana Constantinescu”, iar în zilele de sâmbătă şi duminică se desfăşoară mai multe manifestări culturale, dar şi un târg de toamnă cu produse tradiţionale.

Casă de Cultură „Ileana Constantinescu” din centrul oraşul Drăgăneşti este vineri seara, cu începere de la ora 18:00, gazda celei de-a 44-a ediţii a Festivalului Naţional de Doine şi Balade „Ileana Constinescu”. În concurs, al cărui mare premiu anul trecut a fost câştigat de tânărul ialomiţean Ionuţ Cocoş, vor evolua zeci de solişti vocali din judeţul Olt, dar şi din alte colţuri ale ţării, însă la final vor fi în recital artişti consacraţi ai muzicii populare româneşti şi aici îi amintim pe Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu, Gheorghiţa Nicolae, Aneta Stan, Alexandru Pugna, Mariana Lungu şi Alexandra Bleaje. Acompaniamentul muzical este asigurat de Orchestra de Muzică Populară Radio, Constantin Ionescu se va ocupa de regia muzicală şi sunet, prezentator al festivalului, care va fi televizat de Televiziunea Română, este Laura Dincă.

Sâmbătă, cu începere de la ora 10:00, Biblioteca „Dumitru Popovici” este locul de desfăşurare al Caravanei Culturii, presărată cu momente poetice, muzicale şi umoristice. Liliana Ghiţă Boian lansează volumul de carte „Scriu, iubesc, visez…”, iar profesorul Marcel Duţu va prezenta expoziţia de tehnică mixtă „Elemente vegetale”. Daniel Eugen Dobre semnează o expoziţie de sculptură, iar Andrei Vlad Duţă o expoziţie de desen, ambele fiind găzduite tot în incinta bibliotecii. În aceeaşi zi, dar de la ora 14:00, la Muzeul Câmpiei Boianului „Traian Zorzoliu” are loc un program cultural – artistic susţinut de invitaţi din mai multe zone culturale, iar Ana Chiţulescu îşi va prezenta expoziţia de produse tradiţionale lucrate manual.   

Târgul de toamnă cu produse tradiţionale de duminică va încheia evenimentele organizate în cadrul Zilelor oraşului Drăgăneşti Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți