2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Noi ajutoare de minimis pentru legumicultorii olteni

- Advertisement -

De anul viitor, ar trebui să mâncăm castraveți, ardei și vinete autohtone la sfârșitul primăverii. Ministerul Agriculturii a aprobat noi scheme de ajutor de minimis, pentru castraveți, ardei gras și vinete, care vor intra în vigoare de la începutul lui 2020.

Oltenii care cultivă legume în spații protejate vor câștiga mai bine dacă vor paria pe ardei gras, castraveți sau vinete, pe care să le comercializeze la început de sezon. Cele trei culturi vor beneficia de o subvenție de 1.000 euro pentru o suprafață minimă cultivată de 1.000 de metri pătrați.

Condiția principală e ca acestea să fie valorificate astfel: până cel târziu pe 1 mai castraveții, până pe 15 mai ardeiul gras și cel târziu pe 1 iunie vinetele. Astfel, cumpărătorii vor putea alege produsele autohtone, care ar trebui să le înlocuiască pe cele din import, atât în piețe, cât și în unele supermarketuri. „O veste bună de la Ministerul Agriculturii care a publicat vineri, 27 septembrie 2019, pe pagina sa oficială un proiect de hotărâre de Guvern care stabilește acordarea unui nou ajutor de minimis pentru fermierii care cultivă legume în spații protejate. Valoarea ajutorului este de 1000 de euro pentru 1.000 metri pătraţi cultivați cu legume (castraveți, vinete și ardei gras) în spații protejate”, a anunțat Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii.

Potrivit statisticilor Direcției Agricole Olt, la nivelul județului, în acest an, au fost cultivate în spații protejate 100 de hectare de castraveți, 60 de hectare cu ardei gras și 25 de hectare cu vinete.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți