9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Olt: Începe colectarea legumelor pentru magazinele Casei de Comerț Unirea

- Advertisement -

Ministerul Agriculturii a inaugurat marți în Olt primul cort pentru colectarea legumelor care vor ajunge în rețeaua de magazine Unirea. În perioada următoare vor mai fi amplasate încă trei corturi, în bazinele legumicole din județ.

Legumicultorii olteni fac un pas decisiv în demersul lor de a livra produsele direct către consumatori. Cei din Vădăstrița și localitățile învecinate vor putea aduce producția în cortul amplasat de marți în comuna lor.

„Am inaugurat primul cort (depozit) al Casei de Comerț Agroalimentar Unirea – alocat Cooperativei Legume Oltenești Vădăstrița. Urmează corturile cooperativelor din Urzica, Izbiceni, Strejești”, a anunțat Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii.

Legumele și fructele colectate în aceste corturi vor fi sortate și vor ajunge în magazine 100% românești, deschise de Ministerul Agriculturii în cadrul Casei de Comerț Unirea. Unul dintre aceste magazine va funcționa în Slatina, pe Aleea Rozelor, într-un imobil aflat în apropierea cinematografului.

Astfel de magazine cu produse 100% românești, direct de la producători, vor funcționa și în Craiova, Pitești și Sibiu. La Sibiu, magazinul de brânzeturi a fost deschis la începutul săptămânii. Planul Ministerului Agriculturii este să înființeze 80 de magazine de acest gen, în toată țara. „Să contracarăm importurile, să ajutăm producătorul român, să punem în farfuria consumatorului cele mai gustoase și sănătoase legume, fructe și produse tradiționale”, spune Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii, inițiatorul acestui proiect.

Doar legumicultorii care fac parte din cooperative agricole vor putea aduce legume în costurile amenajate în județ.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți