Parchetul Slatina va funcţiona doar cu doi procurori

Parchetul Olt, dar şi parchetele din subordine, duc lipsă de personal, însă cea mai mare problemă este la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. Surse din interiorul instituţiei spun că începând cu data de 1 noiembrie aici ar urma să îşi mai desfăşoare activitatea doar doi procurori, deşi în ultima perioadă volumul de muncă la acest parchet a fost mare.

Încă de la începutul anului, la Parchetul Slatina a fost un deficit major de procurori, situaţia fiind aceeaşi şi pe parcursul anului trecut. Anca Anuţa, prim-procurorul Parchetului Olt, declara la sfârşitul lunii ianuarie că dintr-o schemă de 12 procurori, zece funcţii de execuţie şi două de conducere, în 2018, în medie, gradul de ocupare a fost de 33,33%. Adică doar patru procurori au lucrat la această unitate de parchet, opt posturi fiind vacante. Iar volumul de muncă a fost mare, din cele peste 24.000 de lucrări, inclusiv dosare penale, fiind soluţionate puţin peste jumătate.

Situaţia a continuat şi în acest an, soluţiile găsite la nivelul parchetului fiind de moment. De la Parchetul Olt au fost delegaţi la Slatina un prim-procuror şi un procuror, iar aici şi-au desfăşurat activitatea şi trei procurori stagiari. Însă, cu timpul, unii dintre ei s-au întors la vechile locuri de muncă, iar stagiarii au început să plece. În vară au mai venit doi procurori, cu vechime puţină în activitate, şi potrivit unor surse din interiorul unităţii de parchet, lipsa de experienţă îşi spune cuvântul, având în vedere volumul mare de activitate şi complexitatea dosarelor.

Ştefania Chelu, prim-procurorul Parchetului Slatina, avea să fie delegată în funcţie la începutul lunii februarie 2019 de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia, judeţul Mehedinţi. Însă şi acest procuror, al cărui mandat a fost prelungit în luna august până pe 13 februarie 2020, este posibil să nu mai rămână la acest parchet. Un alt procuror de la Parchetul Slatina nu mai este în activitate de la sfârşitul lunii septembrie. Şi tot aşa. De la o lună la alta au fost tot mai puţini procurori, iar de la 1 noiembrie vor mai rămâne sigur doar doi, spun surse din parchet, iar aceştia ar urma să ocupe funcţii de execuţie.

Cătălin FIRCOIU

Un comentariu la „Parchetul Slatina va funcţiona doar cu doi procurori

  • Dar șefii acestor institutii, de ce nu pleaca de la ,,MACELARIE”?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<