16.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tinerii olteni, mai interesați de viza de șomeri decât de un loc de muncă

- Advertisement -

A fost „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți”, vineri, la Slatina și la Caracal. Deși oferta de locuri de muncă a fost una foarte bogată, fiind oferite 545 de locuri de muncă, numărul participanților a fost aproape egal cu cel al joburilor. Însă cei mai mulți nici măcar n-au studiat oferta și au mers direct către angajatorii care le-au putut pune ștampila pe carnetul de șomer.

Statutul de șomer le convine, se pare, multor tineri care au absolvit anul acesta studiile. Doar o mică parte din cei aproape 800 de absolvenți înregistrați în evidențele Agenției pentru Șomaj Olt s-au prezentat vineri la bursa locurilor de muncă organizată pentru ei. Asta deși au avut de ales între mai bine de 500 de locuri de muncă, din mai multe domenii de activitate. Iar cei care au venit au vrut, în primul rând, să își adune cele trei ștampile din partea angajatorilor care au alte cerințe decât calificările lor, pentru a primi în continuare ajutorul de șomaj.

La final, statisticile agenției au confirmat faptul că interesul șomerilor pentru un loc de muncă este scăzut. „Cei 45 agenţi economici care au participat la bursă, au prezentat o ofertă de 545 locuri de muncă vacante, din care 28 pentru studii superioare. Au participat la bursă 589 persoane, din care 177 au fost selectate pentru interviu sau probă de lucru, astfel: la Slatina 149 și la Caracal 28 persoane”, au transmis reprezentanții AJOFM Olt.

Cei 177 de potențiali angajați nu sunt însă toți din rândul absolvenților, pentru că la bursă au participat mai multe persoane în vârstă. Tinerii au rămas cu ajutorul de șomaj de 250 de lei pe lună.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți