8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pro România se întărește cu doi traseiști politici notorii

- Advertisement -

Pro România, partidul lui Victor Ponta, e pe val! Nu se știe însă dacă plutește în derivă sau către vreo viitoare guvernare. Cert este că partidul atrage mulți „gură cască” de pe scena politică, oameni care nu și-au găsit locul prin niciunul dintre partidele prin care au trecut. Este și cazul celor două achiziții ale partidului de la Olt, deputatul ALDE Mihai Nițu și universalul candidat la Primăria Slatina, Marius Bălașa.

De la dreapta la stânga, de la stânga la dreapta! Ce mai contează doctrinele în politică? Interesul poartă fesul! Dar nu interesul cetățenilor care le-au acordat încredere, ci doar interesul personal.

Plecat de la PDL să se înscrie în PNL ca să candideze la Primăria Slatina, Marius Bălașa și-a găsit repede alinarea după înfrângerea suferită la alegerile locale. A fost pus, în timpul guvernării lui Dacian Cioloș, director la Casa Corpului Didactic Olt, apoi, ca să își păstreze funcția, s-a mutat la ALDE. Nu se mai regăsea în PNL, mai ales că partidul nu era la guvernare și n-avea funcții de conducere de împărțit. Zis și făcut: Bălașa a devenit liberal democrat și, chiar în vară, era anunțat de șeful său de partid, un alt traseist politic notoriu, Mihai Niță, drept candidatul ALDE la Primăria Slatina.

Dar jocul n-a ținut până la capăt. A fost stricat de Tăriceanu, care s-a hotărât să scoată partidul de la guvernare. Și funcția? Ce să facă Bălașa ca să și-o păstreze? Grea decizie! Om politic agil și cu experiență, că doar trecuse deja pe la trei partide, a rămas pe margine până când s-a votat moțiunea. Hai că a fost bine! Ponta a ajutat la înlăturarea guvernului PSD, deci e în barca potrivită, singura care îi poate asigura și lui Bălașa continuitate pe funcția de director al Casei Corpului Didactic. Păi ce era de făcut? Să se întoarcă la catedra de profesor de sport? Cum așa? A fost și el inspector școlar general și chiar director în Ministerul Educației, pe vremea lui Vâlcov. Iar Pro România l-a primit cu brațele deschise și cu încredere maximă.

„Salut, astăzi (vineri, 18 octombrie 2019 – n.red.), venirea în echipa PRO România Olt a noilor membri. Familia noastră se mărește și va deveni, cu pași repezi și siguri, o structură care, cu siguranță, va putea să își înrădăcineze ideile în inimile tuturor oltenilor. Sunt ferm convins că împreună cu domnul deputat Mihai Niță în județul Olt și cu domnul Marius Bălașa, director de campanie la municipiul Slatina, PRO România va avea un cuvânt greu pe scena politică locală și județeană”, transmite Silvian Dan pe pagina de Facebook a filialei.

Niță e și mai rău

Despre deputatul Mihai Niță vă spunem doar atât: a trecut pe la toate partidele, într-un fel sau altul. Deputat din partea PDL, apoi senator pe listele Partidului Conservator, aflat pe atunci în alianța USL, alături de PSD, PNL și UNPR. În prezent deputat ales pe listele ALDE, fugit din partid după ce anunța cu surle și trâmbițe că alianța dintre ALDE și Pro România nu este una potrivită. Și dacă e nepotrivită, ce căutați, domnule deputat, la partidul lui Ponta? Știm: poate vă bate iar norocul și mai prindeți un mandat de parlamentar, să ieșiți cu o pensie bun[! Sau măcar un post de conducere bine plătit într-o instituție publică!

A. M.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți