3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Şapte cazuri de rujeolă, înregistrate în Olt

- Advertisement -

Şapte olteni au fost diagnosticaţi cu rujeolă în acest an, majoritatea cazurilor fiind confirmate de specialiştii laboratorului din cadrul Institutului Cantacuzino din Bucureşti, anunţă reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt.

Au făcut rujeolă atât copii şi tineri cu vârsta cuprinsă între zero şi 18 ani, dar şi adulţi de până în 40 de ani, toate cele şapte cazuri fiind înregistrate în mediul rural. Specialiştii în sănătate publică spun că nu au fost focare, cazurile fiind sporadice în zona municipiilor Slatina, Caracal şi a oraşului Corabia.

„În privinţa a şase dintre cazuri, acestea au fost confirmate cu laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino Bucureşti, iar unul a fost confirmat pe criterii clinice – link epidemiologic. Au fost diagnosticate cu rujeolă patru persoane sub 18 ani şi trei adulţi, toate cazurile fiind înregistrate în mediul rural”, spun reprezentanţii DSP Olt.

Pacienţii diagnosticaţi cu rujeolă au fost trataţi şi izolaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina – patru, Spitalul Municipal Caracal – doi şi Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din Capitală.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți