18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Accident feroviar în zona Gării Piatra Olt

- Advertisement -

Un adolescent de 14 ani, din Piatra Olt, a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident feroviar produs vineri după-amiaza, în jurul orei 16:30, în zona Gării Piatra Olt. Acesta se afla într-un autoturism, condus de verișoara lui, o tânără de 18 ani, care a fost acroșat de trenul InterRegio 1721, care circulă pe ruta Craiova – Sibiu.

La fața locului s-au deplasat pompieri și paramedici de la Detașamentul Slatina, dar și cadre medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt. Cele două persoane aflate în autoturismul acroșat de tren au fost găsite de salvatori conștiente. „La fața locului au acționat un echipaj SMURD, o autospecială pentru descarcerări grele, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, o autospecială pentru primă intervenție, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Olt. Autoturismul era condus de o tânără, în vârstă de 18 ani, aceasta nu prezenta urme vizibile de traumă, iar pe scaunul din dreapta față se afla un minor de 14 ani, cu traumatism cranio-facial și traumatism umăr drept. Copilul, originar din Piatra Olt, a fost transportat la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean Slatina, pentru investigații amănunțite”, a transmis Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

În trenul InterRegio 1721 se aflau aproximativ 100 de persoane, iar niciuna dintre ele nu a necesitat îngrijiri medicale. După ora 17:15, trenul și-a reluat deplasarea spre Sibiu.

Polițiștii de la Serviciul Rutier Olt ajunși la fața locului au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul. „Din primele date, se pare că o tânără de 18 ani, din Piatra Olt, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului, nu ar fi respectat semnificația indicatorului «Oprire» la trecerea la nivel cu calea ferată și a fost acroșată de trenul IR 1721 care circula pe ruta Craiova – Sibiu. Tânăra a fost testată cu aparatul alcooltest, nefiind sub influența alcoolului”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În urma accidentului feroviar, s-a deschis dosar penal în care se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți