7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poliţist din Potcoava, cercetat de superiori după ce a bătut o femeie din localitate

- Advertisement -

Poliţistul Nicuşor Rotaru din oraşul Potcoava este anchetat de şefii săi după ce sâmbătă, pe fondul consumului de alcool şi al unor discuţii contradictorii, a bătut-o cu bestialitate pe o femeie de 49 de ani, din localitate, pe care ar fi chemat-o să-i ajute o rudă să-şi zugrăvească o cameră.

Incidentul a fost făcut public pe o pagină de socializare, bărbatul care a făcut postarea spunând că la rândul său ar fi fost ameninţat de omul legii, în vârstă de 35 de ani. „Nicuşor Rotaru, poliţist în cadrul secţiei de poliţie a oraşului Potcoava, judeţul Olt, a chemat-o pe Stoica Cornelia acasă la o rudă de-a lui cu pretextul să îi zugrăvească o cameră. Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a bătut-o şi a amenințat-o cu moartea pe aceasta, ameninţându-mă că o să vină şi după mine”, este postarea făcută pe Facebook.

Femeia a fost bătută cu brutalitate, ajungând în stare gravă la spital şi rămânând sub supraveghere medicală. De pe patul de spital, aceasta a declarat că poliţistul, băut fiind, a vrut chiar să o şi violeze. Victima a povestit totul şi poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, însă iniţial a spus doar că a fost agresată de o persoană, refuzând să furnizeze identitatea acesteia. Oamenii legii au fost cei care au stabilit că bătăuşul este chiar un coleg de-al lor, poliţist la Potcoava. „Polițiștii din cadrul Poliției orașului Potcoava s-au deplasat de îndată la fața locului și au identificat apelanta la locuința unui bărbat, iar pe fondul consumului de alcool si al unor discuții în contradictoriu, femeia a fost agresată. Cei doi se cunoșteau, femeia mergând la locuința respectivă de bunăvoie.
Bărbatul este agent în cadrul Poliției orașului Potcoava şi era în concediu de odihnă, la locuința sa”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Poliţistul Nicuşor Rotaru s-a ales cu dosar penal pentru lovirea sau alte violențe, cercetările fiind efectuate sub coordonarea unui procuror, şi în prezent este cercetat şi de superiorii săi. „Inspectoratul de Poliție Județean Olt nu tolerează astfel de comportamente, împotriva agentului fiind dispusă cercetarea prealabilă pentru comportarea necorespunzătoare în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției, urmând ca la finalizarea acesteia să fie dispuse măsuri legale”, a adăugat reprezentantul inspectoratului.

Nicuşor Manuel Enăchioaia, primarul din Potcoava, spune că omul legii nu a mai creat până acum probleme şi nu îşi explică ce s-a putut întâmpla acum. „Poliţistul este necăsătorit, însă până acum nu a mai creat niciodată probleme. Este venit de vreo trei – patru ani de la Icoana, lucrează la ordine publică din câte cunosc. Îl ştiam un băiat serios, nu ştiu ce s-a putut întâmpla acum, băutura asta…”, a spus edilul.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți