19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Şeful Poliţiei Corabia, live-uri pe Facebook cu interlopii, de gât cu lăutarii

- Advertisement -

Cazul Alexandra a scos la iveală un sistem putred, ne-a arătat în toată hidoşenia o frăţie a oamenilor legii şi clanurilor interlope, un Caracal prins în menghina „şmecherilor” care îşi aplică propria lege. După aproape trei luni de când au fost făcute macabrele descoperiri în curtea unui scelerat, asistăm încă la neputiinţa unui sistem năclăit de incompetenţă şi corupţie. Caracalul nu este singurul putregai din ţară şi din sistem. Nereguli au fost de multe ori semnalate în presă, de-a lungul timpului, fără însă să se schimbe ceva, pe fapte s-a aşternut uitarea şi din când în cand a mai apărut un caz Alexandra care a atras atenţia.

În aceeaşi situaţie a unei complicităţi tacite între oameni ai legii şi cei aflaţi de cealaltă parte a baricadei se află şi oraşul Corabia, un „stat în stat” cu propriile reguli inventate şi acceptate, cu oameni ai legii fraţi de cruce cu cămătari, traficanţi, evazionişti.  

Comandantul Constantin „mănâncă din aceeaşi farfurie” cu membrii clanului Buruntia

Nu de puţine ori cotidianul Eveniment de Olt a adus în atenţia cititorilor legăturile care există între comisarul şef Daniel Constantin, şeful Poliţiei Corabia, şi afaceriştii din micuţul oraş de la Dunăre. Iar acum vorbim doar  de membrii familiei Buruntia, care ani de zile au fost cercetaţi în mai multe dosare penale pentru infracţiuni grave. Unele dintre ele nici acum nu sunt finalizate, iar altele sunt în curs de rejudecare.

Aducem în atenţie subiectul, pentru că în orice moment s-ar putea întâmpla şi la Corabia ceea ce s-a întâmplat la Caracal, condamnaţii si cercetaţii penal fiind mână-n mână cu poliţiştii.

La Corabia, oamenii legii îşi fac apariţia chiar la evenimentele din familiile afaceriştilor, unul dintre acestea fiind chiar nunta lui Bogdan Buruntia, „mare” om de afaceri în Corabia. Nici nu se uscase bine cerneala pe documentele întocmite în cazul dispariţiei Alexandrei când proaspătul eliberat din puşcărie, unde a stat ani buni, condamnat pentru evaziune fiscală, a avut marele eveniment. Adică pe la începutul lunii septembrie, iar la nunta lui Buruntia, condamnat la închisoare şi într-un dosar în care a fost implicat Gabriel Vîţă, fostul şef al Administraţiei Finanţelor Publice Corabia, au fost prezenţi pe lângă şmecheri putred de bogaţi din afaceri doar de ei ştiute şi numeroşi poliţişti din zonă. Însă, în prim plan este chiar Daniel Constantin, comandantul Poliţiei Corabia, iar acesta nu ezită să stea alături de aceste personaje controversate şi chiar să joace împreună hore şi sârbe.

Şefi de post din apropiere, nuntaşi de seamă la nunţile interlopilor

Tatăl ginerelui este nimeni altul decât Marian Buruntia, un alt afacerist important cu care şeful poliţiştilor din micuţul orăşel de la Dunăre are legături. Un om de afaceri condamnat într-un dosar de abuz în serviciu şi în care este implicat şi fostul primar din comuna Grojdibodu, Tudorel Niţulescu. Dosarul a fost judecat de magistraţii Tribunalului Olt, după ce a fost trimis de la Direcţia Naţională Anticorpuţie Craiova, s-au dat condamnări în el, apoi s-a declarat apel la Curtea de Apel Craiova, iar această din urmă instanţă a dispus rejudecarea cauzei. Procesul se rejudecă la Tribunalul Olt de mai bine de un an şi opt luni, din diverse motive cauza fiind tot timpul amânată.

La nunta lui Bogdan Buruntia a luat parte şi un alt condamnat la închisoare, Laurian Dobrin Cazacu, cercetat penal pentru constituire de grup infracţional şi camătă. Iar lângă infractori cercetaţi penal sau condamnaţi pentru diverse infracţiuni îi avem pe poliţişti. Şi nu doar pe comisarul şef Constantin, ci şi pe alţi şefi ai unor posturi de poliţie din sudul judeţului, cum ar fi Constantin Bilde de la Postul Vădastra şi comisarul şef Iulian Drugă de la Secţia de Poliţie Rurală Vişina. Cu toţii stau la masă şi se distrează împreună. O mare frăţie, cu cămătari, traficanţi şi poliţişti laolaltă. Ca exerciţiu de imaginaţie – în timp ce nuntaşii făceau live pe Facebook, de gât cu poliţiştii şi ar fi fost semnalat un nou caz de răpire, dispariţie, cât de în măsură ar fi fost oamenii legii să coordoneze? Or avea şi ei un Codiţă al lor care să îi trimită pe coclauri?

Deşi am semnalat de mai multe ori disfuncţionalităţi în orăşelul sufocat de ilegalităţi, măsurile au întârziat să apară. Şefii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt care s-au perindat pe la conducerea acestei instituţii au întors capul şi s-au făcut că nu văd, pe superiorii de la Bucureşti nu i-a anunţat nimeni, lucrurile au decurs fără nicio oprelişte în micul oraş de la Dunăre.

A.M.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți