Copiii aflaţi în grija DGASPC Olt oferă dovleci magici de Halloween

Copiii aflaţi în grija personalului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt s-au pregătit intens pentru a marca Halloween, o sărbătoare preluată de la americani. Aceştia joi seara vor pleca la colindat şi le vor oferi prietenilor dovleci magici.

Reprezentanţii Direcţiei Copilului spun că dovlecii au fost pregătiţi în amănunt chiar de copii, iar prin evenimentul la care vor lua parte vor alunga spiritele rele din casele prietenilor lor pe care îi vor colinda.  

„Finalul lunii octombrie (și chiar începutul lunii noiembrie) este rezervat unei nopți speciale, cunoscută și celebrată în multe țări ale lumii – înfricoșătoarea seară de Halloween. Aşadar, în seara zilei de 31 octombrie, copiii noștri vor colinda pe la casele prietenilor lor unde vor lăsa un dovleac magic, la care au «meșterit» cu talent, pentru ca niciun rău să nu se apropie de acea casă. Sub simbolul dovleacului cioplit, tradiția, deși controversată, s-a răspândit și s-a diversificat, astfel încât a ajuns o sărbătoare apreciată, mai ales de copii. Acestora le place să se costumeze în fantome, vrăjitoare, monștri și personaje înspăimântătoare din povești sau  filme și pleacă în grup la colindat. Copiii, cu dovleci luminoşi la ei, colindă pe la casele oamenilor cu un fel de «ne dați, ori nu de dați», iar gazdele au de ales între a oferi dulciuri sau a li se face o farsă de către micii colindători”, precizează reprezentanţii instituţiei printr-un comunicat de presă.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<