14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Slatina se pregătește de sărbători. Iluminatul festiv se extinde

- Advertisement -

Ghirlande și figurine luminoase noi vor străluci anul acesta și în Parcul Tineretului, din Slatina. Aici va fi organizat și Orășelul Copiilor, într-un decor de poveste, pregătit din timp de autorități. Iluminatul festiv va înfrumuseța și străzile principale din oraș și chiar artere din cartierele de case.

Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public a început montarea iluminatului de sărbători în oraș. Slatina va fi mai frumoasă decât anul trecut, promit autoritățile, care vor achiziționa ghirlande și figurine luminoase noi în Parcul Tineretului. Tot aici, Aleea Eroilor se va transforma într-un tunel luminos spectaculos. „Ca în fiecare an, deja am început activitatea de montare a iluminatului festiv. Anul acesta, în afară de instalațiile existente, vom cumpăra alte instalații, destinate exclusiv Parcului Tineretului. Pentru că acolo vom monta atât pe partea de spațiu verde, cât și pe alei”, a explicat Daniel Murguleț, șef birou DASIP.

Luminițe noi vor înfrumuseța și străzile principale din oraș. Iar ghirlandele vechi vor fi folosite pentru a duce iluminatul festiv și în cartierele de case din oraș. „Din acest lot nou vom monta și pe Bulevardul A. I. Cuza, între Magazinul Oltul și sensul giratoriu de la Vâlcea. Instalațiile existente vor fi folosite pentru celelalte străzi principale. Chiar acum montăm pe Cireașov, Artileriei, apoi pe Primăverii, Ecaterina Teodoroiu, Libertății, Cornișei. În funcție de instalațiile disponibile, intenționăm să montăm și pe celelalte străzi și chiar să ne extindem către Cireașov și Satul Nou”, a mai spus reprezentantul DASIP.

Iluminatul festiv va fi pornit pe 1 decembrie, atunci când va fi deschis și Târgul de Crăciun. Anul acesta, căsuțele cu bunătăți și spectacolele de colinde vor răsuna din Parcul Tineretului.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți