19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Consilierii PNL care au votat pentru numirea unui viceprimar PSD la Crâmpoia, mustraţi de liderul liberalilor de la Olt

- Advertisement -

După ce la miercuri europarlamentarul Rareş Bogdan s-a întâlnit cu liberalii din Caracal şi zona de sud a Oltului, joi a venit rândul eurparlamentarului Siegfried Mureşan să fie în mijlocul membrilor Partidului Naţional Liberal din Slatina şi din zona de nord a judeţului. Puţin după ora 15:30 acesta a susţinut o conferinţă de presă la sediul organizaţiei judeţene a PNL, în cadrul căreia, pe lângă subiectele arzătoare cu privire la alegerile ce urmează, Liviu Voiculescu, preşedintele liberalilor din Olt, a ţinut să mustreze patru consilieri locali ai partidului din Crâmpoia, care au votat „pentru” în privinţa numirii unui viceprimar din partea PSD.

„Cunoaşteţi cu toţii poziţia noastră faţă de orice blat cu Partidul Social Democrat, de aceea mai devreme am primit o informaţie că în Consiliul Local Crâmpoia, patru consilieri PNL au votat pentru numirea unui viceprimar din partea PSD. Ţin să îi anunţ pe această cale că vom dezbate situaţia în prima şedinţă a Biroului Politic Judeţean şi îi vom trimite la PSD. Este inadmisibil în condiţiile în care noi luptăm de atâta timp cu PSD, aleşi locali de pe lista PNL să voteze pentru învestirea unui viceprimar PSD, având o majoritate de opt consilieri PNL. În prima şedinţă, eu, ca preşedinte al filialei, voi propune dizolvarea organizaţiei şi retragerea sprijinului politic al acestor consilieri”, a spus Liviu Voiculescu, preşedintele PNL Olt.

Liderul liberalilor olteni a mai adăugat că informaţia referitoare la acest aspect a primit-o de la un consilier local al PNL. „Din partea noastră nu cunosc exact cine a fost candidatul, dar ştiu ca patru dintre consilierii noştri au votat cu cel de la PSD. Am primit informaţia de la un consilier de-al nostru. Nu vorbim de primar. Cunoaşteţi la fel de bine situaţia de acolo, fostul primar şi-a pierdut mandatul datorită unei incompatibilităţi, viceprimarul a pierdut şi el mandatul tot datorită unei incompatibilităţi şi aşa s-a ajuns la această situaţie. Eu aflat după şedinţă, pentru că dacă ştiam dinainte luam legătura cu ei sau poate chiar eram prezent acolo”, a adăugat Voiculescu.

Liderul PNL Olt a adus în atenţie şi programul la care a luat parte joi europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan. Dacă la orele dimineţii a avut o întâlnire cu conducerea ALRO şi cu muncitorii de aici, apoi a vizitat uzina de aluminiu de pe platforma industrială a Slatinei, după-amiaza acesta şi preşedintele organizaţiei judeţene au purtat discuţii cu 30 de oameni de afaceri din municipiu pe teme economice, dar şi în privinţa problemele pe care le întâmpină mediul de afaceri. Apoi, acesta, dar şi liderii PNL din Olt au avut o întâlnire cu aproape 600 de liberali din Slatina, dar şi din zona de nord a judeţului.

Alte teme discutate în cadrul conferinţei au mai fost alegerile prezidenţiale care urmează şi mobilizarea pentru desfăşurării alegerilor locale şi parlamentare de anul viitor, învestirea de luni a noului guvern condus de Ludovic Orban, preşedintele PNL, care este foarte importantă, dar şi subiectul dezbătut miercuri de presă cu privire la închiderea unor unităţi medicale din ţară, printre care s-ar afla şi Spitalul Orăşenesc Balş, de către viitorul executiv.

Atât Voiculescu şi europarlamentarul Mureşan, cât şi deputatul PNL de Olt Gigel Ştirbu, prezent şi el la conferinţă au spus că nu este vorba de aşa ceva. „O analiză riguroasă sau o reorganizare nu înseamnă neapărat o închidere. Dar cred că suntem cu toţii de acord că trebuie o analiză serioasă”, a spus liberalul Liviu Voiculescu. Legat de acest aspect, deputatul de Olt Ştirbu a declarat că este vorba despre o ştire falsă. „Nu cred că aţi auzit un lider al Partidului Naţional Liberal care, vorbind despre programul de guvernare, a spus că PNL sau guvernul propus de PNL va închide vreun spital. Aceasta este o ştire falsă, un fakenews adevărat, dacă putem face acest joc de cuvinte. Comasarea nu înseamnă închiderea spitalelor”.

La rândul său, europarlamentarul PNL a spus că este vorba despre o eficientizare aşa cum apare în programul de guvernare. „Partidul Naţional Liberal nu va închide niciun spital, nu va închide nicio şcoală, nu va tăia niciun salariu, nu va tăia nicio pensie. Este vorba de eficientizare, aşa cum apare în programul de guvernare. Dacă un spital are o mie de paturi, iar altul are o mie şi nu este nevoie de doi directori, vom face exact ca şi cu ministerele. Am tăiat numărul de ministere, vom uni spitalele, vom pune o conducere unică pentru a fi mai eficienţi şi pentru a servi pacientul mai bine. Nu se închide niciun spital, vrem să le punem la lucru în interesul pacientului”, a explicat reprezentantul României în Parlamentul European.

Pe lângă cei trei, la conferinţa de presă de la sediul PNL Olt au mai fost prezenţi Marian Vasile, primarul comunei Studina şi prim-vicepreşedinte al PNL Olt, şi Mario De Mezzo, candidatul partidului la fotoliul de primar al municipiului Slatina la alegerile locale din vara anului 2020.

Cătălin FIRCOIU    

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți