14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slătinenii vor circula numai cu autobuze electrice

- Advertisement -

Primăria Slatina a semnat contractul de finanțare pentru achiziționarea a zece autobuze electrice. Acestea vor înlocui în totalitate vechile mijloace de transport în comun, spun autoritățile. În plus, condițiile de călătorie se vor îmbunătăți substanțial. Proiectul are o valoare de peste 25 de milioane de lei, banii fiind alocați în cea mai mare parte din fonduri europene.

Transportul în comun din Slatina va fi, începând de anul viitor, complet modernizat. După ce a obținut fonduri pentru refacerea stațiilor și implementarea unui sistem modern de plată a călătoriilor, primăria a semnat miercuri contractul de achiziționare a zece autobuze electrice. Banii sunt în cea mai mare parte fonduri europene, accesate prin Programul Operațional Regional.

Autoritățile au făcut deja repartizarea autobuzelor pe trasee, astfel încât acestea să poată prelua fără probleme călătorii de pe liniile existente. „Am semnat şi contractul de finanţare pentru proiectul «Înnoirea parcului de vehicule prin achiziţia de autobuze ecologice», finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, cu o valoare totală de 25.193.472 lei. Investiţia constă în achiziţionarea a zece autobuze ecologice – vor fi total electrice, dar şi a zece staţii de încărcare electrică lentă, în autobaza din strada Drăgăneşti unde s-a mutat Loctrans. Vă voi spune şi liniile de transport local pe care vor circula aceste autobuze: unul pe linia 1 C, unul pe linia 2, două autobuze pe linia 3, trei autobuze pe linia 4, un autobuz pe linia 5 B şi în depou vom avea două autobuze de rezervă în caz de necesitate”, a declarat edilul Emil Moţ.

Cele zece autobuze, împreună cu stațiile de încărcare, vor ajunge la Slatina anul viitor, după derularea tuturor procedurilor impuse pentru achizițiile din bani publici. „Toate cele zece autobuze electrice au specificaţii tehnice pentru condiţiile de deal, dotate cu sistem audio-video de informare a călătorilor, sistem de comunicaţii, wi-fi pentru călători, rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă şi pentru cele care se deplasează cu cărucioarele rulante, butoane de oprire, semnale sonore pentru persoanele nevăzătoare, suport de biciclete în spate”, a mai explicat primarul Slatinei.

În afară de acestea, Primăria Slatina va mai primi alte opt autobuze electrice, achiziționate de Ministerul Dezvoltării. Acestea vor deservi trasee noi, pentru că autoritățile au în plan să extindă transportul public pe mai multe străzi din oraș.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți