14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Festivalul „Romula Fest” de la Dobrosloveni, promovat la târgul de turism

- Advertisement -

Ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, desfăşurată la Romexpo Bucureşti în perioada 14 – 17 noiembrie, s-a bucurat din nou de prezenţa oltenilor. De data aceasta, membri ai comunităţii Dobrosloveni, împreună cu primarul Gheorghe Tudoraşcu, au luat parte la eveniment.

A fost cel mai bun prilej pentru administraţia Dobrosloveni de a promova cel mai nou eveniment cultural desfăşurat în această comună, respectiv Festivalul „Romula Fest”. Anul acesta a fost prima ediţie şi s-a bucurat de un real succes, iar autorităţile locale deja au început pregătirile pentru organizarea celei de-a doua ediţii a festivalului roman.

Pragul standului special amenajat în cadrul târgului de turism pentru manifestarea prezentată de comunitatea din Dobrosloveni a fost trecut de sute de persoane. Acestea au rămas impresionate de ceea ce se poate organiza în localitatea olteană, iar vizitatorii nu au ezitat să-şi facă fotografii cu reprezentanţii standului costumaţi în daci şi romani.

În 2020, Festivalul „Romula Fest”, organizat printr-un proiect finanţat pe fonduri europene şi derulat cu sprijinul partenerilor bulgari, va avea loc în perioada 2020 şi are loc în apropierea sitului arheologic Romula Malva din satul Reşca al comunei Dobrosloveni. În cadrul evenimentului se desfăşoară mai multe activităţi, iar dintre acestea amintim ateliere de tras cu arcul, olărit, tehnici de lupte şi tehnici medicale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți