Ziua drepturilor copilului, sărbătorită de DGASPC Olt

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt sărbătoreşte şi anul acesta Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, celebrată anual pe 20 noiembrie. În acest context, reprezentanţii instituţiei vor organiza o întâlnire tematică, în cadrul căreia copiilor le vor fi prezentate drepturi, modalităţile de respectare a acestora, dar şi unde se pot adresa aceştia în cazul în care le sunt încălcate drepturile.

Specialiştii DGASPC Olt spun că trebuie pus accept pe educaţia copiilor, deoarece un copil educat poate deveni un om de succes. De aceea, acestora le trebuie ascultate şi apărate drepturile.

„În urmă cu 29 de ani Organizația Națiunilor Unite a adoptat Convenția cu privire la Drepturile Copilului, conform căreia fiecare copil are dreptul la o dezvoltare normală din toate punctele de vedere (material, moral și spiritual n.r.). Trebuie să fim uniți pentru copii, să-i ascultăm și să le apărăm drepturile! Trebuie să punem accent pe educația lor, pentru că un copil educat este un om de succes!”, spun reprezentanţii direcţiei.

Pentru a marca Ziua drepturilor copilului, instituţia desfăşoară miercuri, cu începere de la ora 14:00, la Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități Slatina, din strada Plevnei, numărul 6, o întâlnire tematică unde le vor fi prezentate celor mici drepturile, modalităţile de respectare a lor, dar şi unde se pot adresa atunci când acestea le sunt încălcate.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<