14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Tânărul care a dat spargerea la sala de jocuri din Caracal, dat în urmărire

- Advertisement -

Tâlharul de 22 de ani, din municipiul Caracal, care duminică dimineaţă a dat o spargere la o sală de jocuri de noroc din localitate, este în continuare căutat de poliţişti.  Pe numele tânărului Ionuţ Robert Voinea s-a emis mandat de arestare în lipsă şi oamenii legii l-au dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră.

Caracaleanul a fost prins imediat după ce a săvârşit fapta şi dus la sediul Poliţiei Caracal, pentru audieri, însă într-o clipă de neatenţie a poliţiştilor, care acum sunt cercetaţi de superiorii lor, acesta a sărit pe geamul biroului situat la etajul I, în care dădea declaraţii, iar după ce a ajuns în boscheţii din faţa clădirii s-a făcut nevăzut.

După ce a ameninţată pe acajata sălii de jocuri cu o sticlă de bere, acesta i-a luat din seif aproape 9.000 de lei, prejudiciul fiind recuperat de poliţişti în totalitate. „Ionuţ Robert Voinea este căutat de polițiști, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă. Acesta este bănuit că, în dimineață zilei de 24 noiembrie, ar fi sustras suma de aproximativ 9.000 de lei, după ce ar fi amenințat casiera unei săli de jocuri de noroc pentru a-i da banii respectivi din seif. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar tânărul de 22 de ani a fost dat în urmărire națională și în consemn la frontieră”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Reprezentantul inspectoratului a adăugat că persoanele care pot furniza orice informații despre persoana căutată sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze gratuit numărul unic de urgență 112.

Condamnare pentru tentativă de omor

Ionuţ Robert Voinea este certat cu legea de ani buni. Acesta chiar a primit o condamnare de 3 ani şi 3 luni de închisoare în luna februarie 2017 pentru tentativă de omor. Magistraţii Tribunalului Olt au fost cei care l-au condamnat, pedeapsa rămânând definitivă în martie acelaşi an după ce apelul a fost respins, ca nefondat, de judecătorii Curţii de Apel Craiova. Fapta a fost comisă în 2016, când avea 19 ani, şi a înjunghiat un tânăr de 26 de ani. Deşi pe numele său judecătorii olteni au emis mandat de arestare, acesta a dat şi atunci bir cu fugiţii, poliţiştii căutându-l zile întregi. Până la urmă, s-a predat. A stat în spatele gratiilor Penitenciarului Craiova până în luna februarie a acestui an. Tentativa de omor a comis-o în aprilie 2016, în curtea Şcolii nr. 7 Caracal, în urma unei altercaţii înjunghiindu-l în zona abdominală pe Constantin Cornel Căldăraru, tot din Caracal. Înainte de a fi major, se pare că tâlharul sălii de jocuri de noroc ar mai fi comis furturi şi tâlhării.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți