Slatina, îmbrăcată în haine de sărbătoare până spre sfârşitul lunii ianuarie

Dacă de obicei municipalitatea strânge instalaţiile multicolore montate pe principalele artere ale Slatinei la fiecare început de an, acum locuitorii urbei se vor putea bucura iluminatul festiv până spre sfârşitul lunii ianuarie. Totodată, Emil Moţ, primarul oraşului, a dat startul şi unui concurs de fotografie, intitlat generic „Acasă de sărbători”.

Iluminatul festiv va străluci în Slatina până în luna ianuarie, având în vedere că pe 20 ianuarie 2020 este şi o mare sărbătoare pentru municipalitate. Se împlinesc 652 de ani de la prima atestare documentară a urbei.

„În urma discuțiilor purtate cu mulți dintre dumneavoastră și a mesajelor scrise pe care mi le-ați trimis, am înțeles că v-ar plăcea să vedeți orașul nostru îmbrăcat în straie de sărbătoare inclusiv după trecerea în noul an, motiv pentru care vă anunț că vom păstra iluminatul festiv până în perioada 20 – 24 ianuarie 2020. Acele zile după cum știm cu toții, au o semnificație aparte pentru orașul Slatina, este momentul în care sărbătorim 652 de ani de la prima atestare documentară”, a spus edilul Emil Moţ.

Şi ca să fie încă un motiv de sărbătorire a acestui moment important și emoționant, primarul Slatinei a anunţat şi organizarea unui concurs de fotografie denumit „Acasă de sărbători”, înscrierile începând chiar de Moş Nicolae. „Înscrierile la acest concurs se vor putea face începând de mâine (vineri n.r.), 6 decembrie, dată care de asemenea are o semnificație specifică acestei luni, respectiv sărbătorirea Sfântului Nicolae. Ușile sunt deschise tuturor, fie că sunteți pasionat de fotografie sau fotograf profesionist. Toate detaliile concursului le veți găsi în evenimentul pe care îl voi crea mâine (vineri n.r.) pe această pagină”, a postat Emil Moţ pe pagina sa de Facebook.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<