33.2 C
Slatina
marți,23 iulie,2024

Ultimele Articole

Prețul cărnii de porc a explodat, din cauza pestei

- Advertisement -

Anul acesta, masa de Crăciun va fi mai scumpă. În preajma sărbătorilor de iarnă, prețul unui kilogram de carne de porc a crescut semnificativ, iar mulți dintre olteni spun că vor găti preparate tradiționale în cantități mai mici. Pesta porcină africană a dus la majorarea prețurilor chiar și cu 25%, spun consumatorii.

De sărbători, oltenii vor păstra tradiția, iar pe masa de Crăciun vor pune bucatele tradiționale din carne de porc. Însă, anul acesta vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru toate aceste preparate, din cauza creșterii prețurilor la carnea de porc.

Chiar dacă mai sunt aproximativ două săptămâni până la Sărbătoarea Nașterii Domnului, oltenii analizează piața, în speranța că vor găsi carne de porc la un preț avantajos. Vânzătorii spun însă că, oricât ar căuta, tot nu vor găsi prețuri ca cele de anul trecut. Creșterea prețurilor se resimte și în nivelul vânzărilor, pentru că oamenii cumpără cantități mai mici decât în anii anteriori. „Au crescut foarte mult prețurile, față de anul trecut. Vânzările au scăzut din cauza prețului. Oamenii cumpără mai puțin, cât să pună în ziua respectivă pe masă. Anul trecut, pulpa era până în 19 lei, acum e 23,8 lei, deci au crescut mult”, a spus una dintre vânzătoarele din hala de carne de la Piața Zahana.

Cert este că piftia, sarmalele sau friptura de porc nu vor lipsi de pe masa de Crăciun, indiferent dacă vor fi sau nu în cantități mai mici decât în anii trecuți.

În carmangeriile din Slatina prețul unui kilogram de coastă de porc este 24 de lei, ciolanul se vinde cu 14 lei kilogramul, ceafa este 29 de lei, iar pulpa de porc costă aproximativ 24 lei kilogramul.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți