Cinci ambulanţe noi SMURD, în parcul auto al ISU Olt

ISU Olt a primit cinci ambulanţe noi SMURD, iar începând de joi, 12 decembrie, acestea vor fi operaţionalizate. Autospecialele ajung în parcurile auto ale subunităţilor de intervenţie Slatina, Balș, Stoenești, Vișina și Osica de Sus şi sunt gata ca la sfârşitul acestei săptămâni să participe la primele lor misiuni.  

Noile autosanitare au fost achiziționate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu fonduri europene, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”, derulat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Prin același proiect cu finanțare europeană, în primăvara acestui an au mai intrat în dotarea ISU Olt alte trei ambulanțe SMURD, aceasta fiind distribuite deteşamentelor de pompieri din Slatina şi Caracal, precum şi Stației de Pompieri Scornicești. „Prin achiziția acestor autospeciale a fost înnoit parcul auto aparținând SMURD Olt, majoritatea ambulanțelor înlocuite având o vechime de peste zece ani. În dotarea ISU Olt se află zece ambulanțe SMURD, câte două în cadrul subunităților din Slatina, Caracal și Scornicești și câte una în cadrul subunităților din Balș, Stoenești, Vișina și Osica de Sus”, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Ambulanțele SMURD tip B sunt destinate intervenției de urgență și transportului medical asistat al pacienților. Autospecialele pot fi utilizate în acordarea primului-ajutor calificat sau în acordarea asistenței medicale de urgență. Dotarea ambulanței tip B este formată din echipamente și materiale sanitare care includ un defibrilator semiautomat și alte echipamente și materiale necesare resuscitării și acordării asistenței medicale de urgență.

Potrivit datelor ISU Olt, echipajele SMURD au efectuat de la începutul acestui an 5.740 de misiuni în sprijinul cetățenilor județului Olt, fiind asistați medical peste 6.000 de copii și adulți.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<