10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

ITM Olt a descoperit nereguli la firmele de transport şi distribuţie a energiei electrice

- Advertisement -

Inspecţia Muncii a desfăşurat, pe parcursul ultimelor trei luni, ample controale la firmele de transport şi distribuţie a energiei electrice din judeţ, în urma acestora fiind depistate mai multe deficienţe şi aplicată o amendă de 10.000 de lei. Inspectorii de muncă olteni au verificat modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la unități din domeniul transportului și distribuției energiei electrice.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, obiectivele principale urmărite în timpul verificărilor au fost creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din domeniul transportului și distribuției energiei electrice în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, pentru promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecințe benefice în plan social și profesional, precum şi promovarea bunelor practici în acest sector de activitate.

Angajatori şi lucrători care îşi desfaşoară activitatea în domeniul transportului energiei electrice și a distribuției energiei electrice au fost vizaţi de inspectorii de muncă de la Compartimentul Control Securitate și Sănătate în Muncă al ITM. Patru angajatori din judeţ au fost controlaţi, s-au constatat patru deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere și au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, dintre care trei avertismente și o amendă în valoare de 10.000 de lei.

Cele mai frecvente deficienţe constatate de Inspecţia Muncii au fost nepurtarea echipamentului individual de protecție în timpul programului de lucru, lipsa covoarelor electroizolante de protecție în cadrul stației de lucru şi nedefrișarea vegetației din interiorul stației de lucru.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți