10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un pompier din Curtișoara, printre primii salvatori care au stins incendiul care a făcut scrum vila părinților artistei Emilia Dorobanțu

- Advertisement -

Începutul anului 2020 a fost unul nefericit pentru îndrăgita interpretă de muzică populară Emilia Dorobanțu și familia acesteia. Vila din comuna Curtișoara în care aceasta a copilărit, iar acum părinții săi stăteau în ea, a fost distrusă aproape în totalitate de un incendiu puternic.   

O supraalimentare cu combustibil a centralei termice a fost cauza care a dus la izbucnirea incendiului. Părinţii artistei au alimentat-o joi, 2 ianuarie, în jurul prânzului, iar după-amiaza au plecat să-și viziteze rudele din localitate. La lăsatul serii, vecinii familiei Emiliei au observat că iese fum din zona camerei unde se afla centrala și nu a mai durat prea mult până când acoperișul vilei a fost cuprins de flăcări.  Dezvoltarea rapidă a incendiului a fost favorizată de materialele combustibile depozitate în apropierea centralei. Din fericire, nu au fost victime și s-au înregistrat doar pagube materiale.  

Printre primii salvatori care au acționat la stingerea incendiului devastator s-a numărat și un pompier din comuna Curtișoara. Acesta a fost felicitat de colegii săi din cadrul ISU Olt. „Dincolo de pagubele materiale însemnate produse de incendiul de zilele trecute, din comuna Curtișoara, rămânem cu satisfacția că nu s-au înregistrat victime și avem și de această dată confirmarea că a fi pompier este mai degrabă o vocație. Colegul nostru, Marcu Iulian, pompier în cadrul Detașamentului Slatina, a fost printre primele persoane care au acționat la incendiul care avea să distrugă mare parte din etajul locuinței. Iulian locuiește în comuna Curtișoara, în zona în care s-a produs incendiul, iar când a observat flăcările se afla acasă și a acționat din instinct, așa cum orice salvator o face. Iulian, noi îți mulțumim pentru implicare și pentru exemplul pe care l-ai dat și suntem siguri că vecinii tăi se simt mai în siguranță când știu că ești prin zonă!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a ISU Olt.

În incendiu au ars acoperișul vilei familiei Dorobanțu, pe aproximativ 250 de metri pătrați, dar și multe materiale textile, mobilier, obiecte personale, electronice și electrocasnice. Multe dintre aceste bunuri erau în camerele de la mansardă, acolo unde se afla și dressing-ul cântăreței Emilia Dorobanțu. Peste 60 de costume populare, dar și trofee și diplome ale artistei, strânse în ultimii peste zece ani de carieră, s-au făcut scrum în urma incendiului puternic. „Din ce am înţeles de la părinţi, avea foarte multe costume populare, peste 60. Pe unde mergea şi îi plăcea ceva, cumpăra, indiferent de preţ. Avea foarte multe. Înainte de turnee, de evenimente, venea acasă şi îşi lua ce avea nevoie. Aici le ţinea, avea un dressing acasă”, declara Florel Dumitrașcu, viceprimarul comunei Curtişoara, la puțin timp după incendiu.

Mulțumiri din partea artistei, dar și a pompierului

Îndrăgita interpretă de muzică populară Emilia Dorobanțu a vrut să mulțumească tuturor celor care au fost alături de ea și familie în ultimele zile. „Anul 2020 a debutat cu o tragedie în familia mea peste care sperăm să trecem cu bine. Toată munca de-o viață este scrum! Vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături în aceste zile cumplite, iar Dumnezeu să vă întoarcă înzecit binele!”, a postat artista pe pagina sa de socializare. Artista a adus mulțumiri și pompierilor. „Vă mulțumesc din suflet, atât eu, cât și familia mea, pentru devotamentul și curajul de care ați dat dovadă!”, a comentat aceasta la postarea făcută duminică pe pagina de Facebook a ISU.

La rândul său, pompierul Iulian Marcu a dorit să mulțumească colegilor care au postat pe Facebook modul său de acțiune la incendiul devastator ce a distrus vila artistei Emilia Dorobanțu. „Modest, cumva rușinat de «reclama» pe care i-am făcut-o, Iulian ne-a sunat să ne mulțumească… Noi i-am spus sincer că mulțumirile și felicitările le merită din plin… «Mulțumesc pentru postare, m-au sunat mai mulți oameni să mă felicite după ce au văzut pe pagina de la ISU că am fost și eu la incendiu. Eu am văzut fumul că stau la câteva case distanță și nu am putut să fiu indiferent, m-am dus imediat acolo. În scurt timp au ajuns și colegii mei și i-am ajutat cum am putut. Am alimentat de la hidrant, am amplasat o motopompă să tragem apă dintr-o fântână. Focul era foarte puternic și era nevoie de multă apă. Într-un final incendiul a fost localizat și lichidat. M-am dus acasă și m-am schimbat că eram ud fleașcă. În timp ce mă schimbam am realizat că era chiar tura mea de serviciu… și dacă nu eram în concediu, tot la incendiu eram», ne-a mărturisit Iulian. Iulian, noi îți spunem doar că este foarte ușor și plăcut să faci o postare despre oameni care fac lucruri frumoase. Bucură-te de moment și rămâi același om!”, sunt cuvintele frumoase postate de colegi luni pe pagina de socializare a inspectoratului.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți