Sute de controale efectuate de inspectorii de muncă, în luna decembrie

Inspecţia Muncii a efectuat aproape 200 de controale în luna decembrie a anului 2019, în urma verificărilor fiind constatate peste 180 de deficienţe şi aplicate peste 80 de sancţiuni, şapte dintre ele fiind amenzi în valoare totală de peste 12.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, inspectorii de muncă au efectuat luna trecută 175 controale specifice în domeniile relații de muncă şi securitate și sănătate în muncă. Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 182 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 81 de sancțiuni, din care 74 avertismente și şapte amenzi în valoare totală de 12.200 lei.

Cele mai frecvente deficiențe, potrivit Inspecţiei Muncii, au fost neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție şi neefectuarea controlului medical periodic. 

Totodată, în decembrie 2019, nouă angajaţi au fost implicați în accidente de muncă, toţi rămânând cu incapacitate temporară de muncă.

Cătălin FIRCOIU

Un comentariu la „Sute de controale efectuate de inspectorii de muncă, în luna decembrie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<