17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bilanțul veterinarilor: Amenzi pentru alimente preparate în mizerie

- Advertisement -

În timp ce comercianții își creșteau veniturile din vânzările masive înregistrate de Crăciun și Revelion, inspectorii veterinari au desfășurat controale ample în magazine și localuri de alimentație publică. Iar neregulile constatate au fost de ordinul zecilor: alimente preparate sau depozitate în spații insalubre, materii prime fără etichete.

În goana după un profit cât mai mare de sărbători, mai mulți comercianți au ignorat regulile de igienă. Aceasta este concluzia inspectorilor veterinari din județ, care au efectuat în ultima lună peste 660 de controale.

„160 verificări au vizat unităţile autorizate, respectiv abatoare, unităţi de produse din carne, centre de ambalare ouă, depozite frigorifice,  pieţe agroalimentare, iar 517 verificări au fost realizate în unităţi înregistrate sanitar veterinar, respectiv  restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie-patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii, măcelării”, a explicat Venera Popa, purtătorul de cuvânt a Direcției Veterinare Olt.

Condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare, lipsa de monitorizare a temperaturii pentru spaţiile cu regim termic controlat , manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare sau depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nerespectarea criteriilor de compatibilitate sunt doar câteva dintre cele mai grave nereguli găsite de veterinari.

În urma controalelor, inspectorii au dat 24 de avertismente și patru sancțiuni contravenționale în valoare totală de 25.600 de lei. O unitate de prelucrare fructe uscate din Potcoava, o carmangerie din Slatina, un fast-food și un magazin alimentar din Caracal au fost aspru sancționate din cauza neregulilor depistate aici.

Tot pe parcursul lunii decembrie, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Olt, împreună cu inspectorii veterinari, au desfășurat acțiuni comune de control în trafic. Au fost depistate două persoane care comercializau pește fără a deține documente legale, iar mijloacele de transport nu erau autorizate potrivit legii. În urma controlului, comercianții au fost amendați, iar cantitatea de pește,  de aproximativ 320 de kilograme, confiscată.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți