3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Vasile Pădureţu, prietenul lui Noajă Junior, condamnat la închisoare cu executare pentru ultraj

- Advertisement -

Vasile Pădureţu, nimeni altul decât prietenul lui Bogdan Noajă, fiul procurorului Ştefan Noajă, pensionat în 2018, a aflat înainte de sărbătorile de iarnă pedeapsa la care a fost condamnat de magistrații slătineni în dosarul în care este cercetat penal pentru două fapte de ultraj, după ce a lovit un polițist și un jandarm în centrul Slatinei. Incidentul a avut loc undeva la mijlocul lunii septembrie a anului trecut și, imediat după scandal, acesta a fost arestat preventiv. Amicul lui Noajă Junior a primit o pedeapsă de 1 an, 8 luni și 10 zile de închisoare în regim de detenție, însă decizia nu este definitivă și a fost atacată cu apel.

Vasile Pădurețu a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj în cazul jandarmului Costel Nicolae Anton și la 7 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj în privința polițistului Dumitrel Claudiu Rada.    

Pedepsele au fost însă contopite, iar la acestea s-a mai adăugat un spor, având în vedere că acesta, a fost condamnat la 1 an de închisoare într-un dosar de trafic şi consum de droguri. Nu a fost cercetat și judecat singur în cauză, ci împreună cu prietenul său Bogdan Ioan Noajă, care a primit o pedeapsă 1 an şi 8 luni de închisoare, ambii fiind cunoscuți ca și consumatori de substanțe interzise. Așadar, Pădurețu are de executat acum 1 an, 8 luni și 10 zile de închisoare. Deocamdată, măsura preventivă a fost înlocuită cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

„În baza art. 38 alin. 1 şi 39 alin. 1 lit. b din Codul penal contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în cauza dedusă judecăţii urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 2 luni şi 10 zile, în total va executa 1 an, 8 luni şi 10 zile închisoare în regim de detenţie. (…) În baza 404 alin. 4 lit. a din Codul de procedură penală rap. la art. 72 alin. 1 din Codul penal scade din pedeapsa aplicată inculpatului Pădureţu Vasile perioada reţinerii şi a arestării preventive de la data de 11.09.2019 la zi. În baza art. 399 alin. 1 din Codul de procedură penală rap. la art. 242 alin. 2 din Codul de procedură penală, dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului preventiv luată faţă de inculpatul Pădureţu Vasile, în prezent arestat în Penitenciarul Craiova, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr. 19 din 12.09.2019 emis de Judecătoria Slatina în dosarul nr. 9562/311/2019 cu măsura preventivă a controlului judiciar prevăzută de art. 211 şi urm. din Codul de procedură penală pentru o perioadă de 60 de zile începând cu data de 19.12.2019. (…) În baza art. 399 alin. 4 din Codul de procedură penală, hotărârea pronunţată cu privire la înlocuirea măsurii preventive a arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar este executorie”, se arată în soluţia pe scurt dată de Judecătoria Slatina.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, amicul lui Noajă Junior trebuie să respecte mai multe obligaţii, în caz de încălcare cu rea-credinţă a acestora, măsura controlului judiciar putând fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Totodată, instanţa de judecată a admis în parte acţiunile civile formulate de cele două victime împotriva lui Pădureţu, acesta fiind obligat să plătească 5.000 de lei jandarmului şi 2.500 de lei poliţistului, cu titlu de daune morale. Decizia nu este definitivă şi deja a fost atacaă cu apel, acesta urmând a fi judecat la Curtea de Apel Craiova.

Tânărul din Slatina făcea parte dintr-un grup de tineri care a fost reclamat că tulbură ordinea şi liniştea publică pe o stradă din centrul urbei. La faţa locului au intervenit un poliţist şi jandarm, iar slătineanul a devenit agresiv şi i-a lovit, oamenii legii fiind nevoiţi să-l încătuşeze. „În dimineaţa zilei de 11 septembrie 2019, în jurul orei 04:50, polițiștii din cadrul Poliției Slatina au fost sesizaţi despre faptul că mai mulți tineri tulbură ordinea şi linistea publică pe bulevardul A. I. Cuza din municipiu, la faţa locului deplasându-se o patrulă formată dintr-un polițist și un jandarm. Dintre persoanele identificate la faţa locului, un bărbat de 26 de ani, din localitate, s-a manifestat agresiv lovind atât polițistul, cât și jandarmul, fiind necesară încătuşarea acestuia”, declara Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, la acea vreme.

Prietenul lui Noajă Junior a fost reţinut imediat pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de ultraj, iar ziua următoare magistraţii Judecătoriei Slatina au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți