3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Circa o treime dintre asistenţii şi medicii de la SJU Slatina vor beneficia de perfecţionare profesională

- Advertisement -

Circa o treime din personalul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, adică aproximativ 700 de angajaţi, ar putea participa la cursuri şi stagii de formare profesională, printr-un proiect în valoare de peste 10 milioane de lei derulat prin POCU, potrivit managerului proiectului, Mirela Vasile.

Aceasta a precizat că în cadrul acestui proiect vor beneficia de formare profesională 900 de cadre medicale (105 medici şi 795 de asistenţi medicali), dintre care 90 din Bucureşti şi Ilfov, 90 din judeţul Argeş şi peste 700 din judeţul Olt.

Pentru medici vor fi stagii de formare în centre universitare din ţară şi din Italia.

Mirela Vasile a precizat că în judeţul Olt cursurile de formare se vor desfăşura în principal la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, dar se pot organiza şi la Caracal, în funcţie de numărul de cursanţilor provenind din acest municipiu.

„La SJU Slatina au început cursurile în cadrul acestui proiect în luna decembrie a anului trecut, au fost 36 de asistenţi medicali care au participat la formare. Activităţile proiectului vizează atât formarea profesională, cât şi actualizarea unor protocoale şi proceduri medicale”, a precizat Mirela Vasile.

Proiectul, al cărui contract de finanţare a fost semnat în anul 2018, se va încheia la finalul lunii ianuarie 2021, are o valoare totală de 10,9 milioane de lei şi este cofinanţat din fonduri europene nerambursabile în valoare de 9,2 milioane de lei prin POCU.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina lucrează aproximativ 1.800 de cadre medicale, iar până acum nu au mai beneficiat de programe de formare cu finanţare nerambursabilă.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți