22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Fiul lui Cămătaru, prins drogat la volan în Găneasa, este liber

- Advertisement -

Trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, Albert Florian Balint, fiul lui Vasile balint, zis şi Sile Cămătaru, este de joi cercetat în stare de libertate.

Fiul lui Cămătaru a contestat decizia magistraţilor Judecătoriei Slatina, care au dispus pe 10 ianuarie ca acesta să fie cercetat în continuare în stare de arest preventiv şi care nu era definitivă. Contestaţia a fost judecată joi de magistraţii Tribunalului Olt, iar aceştia au decis ca Albert Balint să fie plasat sub control judiciar pentru următoarele două luni. Decizia judecătorilor este definitivă. „(…) Admite contestaţia formulată de contestatorul inculpat Balint Albert Florian, arestat preventiv în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Olt, împotriva încheierii nr. 39 pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Slatina la data de 10.01.2020 în dosarul nr. 107/311/2020/a1.1, desfiinţează hotărârea contestată şi rejudecând: În baza art. 242 alin. 2 Cpp dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Balint Albert Florian cu măsura preventivă a controlului judiciar pe durata a 60 de zile, începând cu data de 16.01.2020 până la data de 15.03.2020, inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Balint Albert- Florian de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 28 din data de 28.12.2019 emis de Judecătoria Slatina – dacă nu este reţinut/arestat în altă cauză. (…) Definitivă”, se arată în soluţia magistraţilor olteni.

Pe durata controlului judiciar, fiul lui Sile Cămătaru trebuie să respecte mai multe obligaţii, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar putând fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Tribunalul Olt a desemnat Poliţia Sectorului 5 – Compartimentul Supravegheri Judiciare din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti să realizeze supravegherea respectării de Albert Balint, pe perioada în care acesta a fost plasat sub control judiciar.

Autoturismul condus de Albert Balint de 32 de ani, din Bucureşti, a fost oprit în trafic de poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Găneasa pe Drumul Național 65 – European 574, în comuna Găneasa, de Sfântul Ştefan. „În urma controlului efectuat, s-a stabilit faptul că un bărbat de 32 de ani, din București, a condus autovehiculul având dreptul de a conduce suspendat. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv, însă a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice de sânge”, a declarat atunci Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Șoferul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Bucureșteanul a fost reținut pentru 24 ore, iar pe 28 decembrie a fost arestat pentru 20 de zile şi încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventiă al Poliției Olt.

Fiul lui Cămătaru a mai fost reținut în decembrie şi de polițiștii din București, după o urmărire în care oamenii legii au tras mai multe focuri de armă. Era căutat de două luni după ce a înjunghiat un tânăr în fața unui club din Timișoara. Când a fost prins, acesta conducea un autoturism cu numere de înmatriculare străine și nu a oprit la semnalul agenților rutieri. Atunci, Albert Balint a fost eliberat după doar câteva ore, pentru că victima sa și-a retras plângerea.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți