10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Hoţi din Balş, puşi în libertate. Au furat perne și pilote de 4.000 de lei

- Advertisement -

Un tânăr de 22 de ani, din județul Ilfov, dar care stă fără forme legale în orașul Balș, și un altul de 19 ani, din Balș, au fost reținuți miercuri de poliţiştii olteni, pentru 24 de ore, după ce au furat perne și pilote de la două magazine din localitatea de pe malul Oltețului, în valoare de aproape 4.000 de lei. În urma împăcării cu păgubiţii, cei doi au fost puşi joi în libertate, fără a mai fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunerea de arestare.

Tinerii au comis furturile la sfârșitul anului trecut, ei fiind identificați de polițiștii din orașul Balș miercuri, cercetările în cauză fiind efectuate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Balș, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș.

Ambii sunt acuzaţi de furt calificat. „În fapt, cei doi tineri sunt bănuiți că, la data de 29 decembrie 2019, ar fi sustras din incinta a două magazine, de pe raza orașului Balș, perne și pilote, dar și alte bunuri, în valoare de aproximativ 4.000 de lei”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Bălşenii au fost reținuți pentru 24 de ore și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt. Joi aceştia urmau să fie prezentați în fața magistraților Judecătoriei Balș, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Însă, după ce păgubiţii şi-au retras plângerile, aceştia au fost puşi în libertate, fără a mai fi prezentaţi instanţei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți