17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Copilă de şase ani de la o şcoală din Slatina, suspectă de gripă

- Advertisement -

O fetiţă de şase ani, din Slatina, elevă în clasa pregătitoare la Şcoala Gimnazială „George Poboran” din localitate, este suspectă de gripă. Copila a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar medicii de aici i-au făcut testul rapid care a ieşit pozitiv, însă probele au fost transmise la Institutul Cantacuzino din Capitală pentru a se vedea dacă se confirmă sau nu prezenţa vreunui virus gripal.

Micuţa nu a rămas internată în spital, însă a fost izolată la domiciliu, având internare de zi. Starea de sănătate a acesteia este bună, spune Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt.

„La testul rapid a ieşit că are gripă, probele au fost trimise la Institutul Cantacuzino Bucureşti pentru a vedea dacă se confirmă sau nu. Sunt foarte multe probe care până acum au ieşit pozitiv la testul rapid şi s-au infirmat în urma primirii rezultatelor de laborator. În momentul de faţă, vorbim doar de suspiciunea de gripă. A primit medicaţia cu antivirale preventiv, dacă cumva se confirmă. A refuzat internarea în spital, dar este internată de zi, a primit medicaţia şi este izolată la domiciliu, starea de sănătate este bună, nu prezintă risc”, a spus reprezentantul DSP.

Mai mulţi elevi ai unităţii de învăţământ slătinene au absentat marţi de la cursuri, însă, potrivit DSP, s-a luat legătura cu asistenta de la cabinetul medical şcolar, iar aceasta nu a putut spune dacă acei copii care au lipsit de la ore sunt sau nu răciţi.

La început de săptămână, specialiştii în sănătate publică au confirmat primul caz de gripă sezonieră în Olt, o femeie de 53 de ani, din Slatina, supravegheată medical pe Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Slatina, fiind diagnosticată cu virusul gripal tip A, subtip H3.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți