8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Fiica viceprimarului din comuna Poboru, moartă în accidentul de la Lunca Corbului

- Advertisement -

Tânăra care și-a pierdut viața în gravul accident rutier produs, vineri dimineața, pe Drumul Național 65 – European 574, în zona Lăngești din afara comunei Lunca Corbului, județul Argeș, este din localitatea Poboru, județul Olt. Andreea Anișoara Predica de 30 de ani era fiica viceprimarului comunei oltene, Mircea Predica.

Informația a fost confirmată de Iulian Bărăscu, primarul comunei Poboru, cel care a fost nevoit să-i dea tragica veste tatălui tinerei și care a postat și un mesaj de condoleanțe pe pagina sa personală de Facebook. „Dragi prieteni!!! Am susținut dintotdeauna că viața este de multe ori nedreaptă! Astăzi (vineri n.r.), dacă mai era cazul, mi s-a demonstrat încă o dată că așa este!!! O fată dragă de numai 30 de ani a plecat în această dimineață (vineri n.r.) dintre noi, în urma unui cumplit accident rutier! Este vorba despre fata domnului viceprimar al comunei noastre!!! Dumnezeu să te ierte dragă domnișoară!!! Acum, mai mult ca oricând vă rog să fim alături de familia îndoliată pentru a trece mai ușor peste această tragedie!!!”, a scris edilul pe pagina sa de socializare.

Primarul Bărăscu a spus că la volanul mașinii în care se afla tânăra era chiar prietenul ei, originar din satul Mărgineni – Slobozia al orașului Scornicești. „Tatăl său, viceprimarul din localitate, o aștepta la microbuzul care venea direct de la Pitești la noi aici în Poboru. Fata avea ceva probleme de sănătate, venea acasă ca să își facă bagajul, trebuia să plece la București săptămâna viitoare, fiind programată la o clinică din București pentru a face o operație. Suferea cu unul dintre ochi, a avut mai multe intervenții. Din păcate nu a mai apucat, pentru că nu a venit cu microbuzul care trebuia, s-a oferit prietenul ei, de la noi de aici, din Mărgineni – Slobozia, Scornicești, că o aduce acasă, din câte am înțeles de la niște apropiați, cu mașina personală. Pe drum s-a întâmplat nenorocirea, a intrat într-o depășire neregulamentară și apoi a urmat ce știți și dumneavoastră. Eu am fost pus într-o situație neplăcută, pentru că eu am fost nevoit să îi spun tatălui că fiica sa a murit în urma groaznicului accident de la Lunca Corbului. Vicele mai are un băiat, care de ceva vreme stă prin Italia, stabilise nunta cu el în această primăvară”, a declarat Iulian Bărăscu.

Ani, așa cum îi spuneau prietenii și cei care o cunoșteau pe fata viceprimarului Mircea Predica din Poboru, stătea cu chirie în municipiul Pitești și lucra la un mare supermarket din zona intrării pe Autostrada 1 Pitești – București. Andreea Predica va fi condusă de apropiați pe ultimul drum duminică, fiind înmormântată la cimitirul din satul Albești Vale, Poboru.

Cum s-a petrecut accidentul     

Vinovat de producerea accidentului de circulație este un tânăr de 37 de ani, din Scornicești, chiar prietenul tinerei de 30 de ani, din Poboru, iar printre victime se numără și alte persoane originare din județul Olt. „Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, s-a stabilit că un conducător auto de 37 de ani, din Scornicești, care conducea un autoturism din direcția Pitești spre Slatina, în afara localității Lunca Corbului, în zona Lăngești, s-ar fi angajat în efetuarea unei manevre de depășire neregulamentară, intrând în coliziune cu un autoturism care se deplasa regulamentar din sens opus, condus de un bărbat de 46 de ani, din municipiul Slatina, Olt, autoturism ce a fost proiectat în afara părții carosabile. În urma coliziunii, prima mașină a intrat în coliziune cu autoturismul pe care îl depășea, condus tot spre Slatina, de un tânăr de 22 de ani, din Mărăcineni, Argeș, după care a fost proiectat din nou pe sensul opus, unde a intrat în coliziune frontal cu un ansamblu, cap tractor cu semiremorcă tip cisternă, condus de un bărbat de 51 de ani, din comuna Boldești – Grădiștea, Prahova, care se deplasa spre Pitești”, a spus Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.

În urma evenimentului rutier, pasagera dreapta față din autoturismul care se afla angajat în depășire, respectiv Andreea Predica, tânăra de 30 de ani, din Poboru, a murit, în timp ce șoferul aceșuiași autoturism, dar și conducătorul auto al primei mașini cu care acesta a intrat în coliziune, respectiv un bărbat de 46 de ani, din municipiul Slatina, și o femeie de 46 de ani, tot din Slatina, pasageră în al doilea autoturism, au fost răniți ușor. Mai multe echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenție, o autospecială de descarcerare, o autospecială CBRN și ambulanțe SMURD, cadre medicale de pe echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Argeş, precum și un elicopter SMURD, au acționat la locul accidentului pentru a acorda îngrijiri medicale victimelor.

În urma evenimentului rutier, polițiștii argeșeni au deschis dosar penal în care fac cercetări pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările continuând pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs tragedia.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți