10.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina, decizie pentru siguranța pietonilor

- Advertisement -

După ce Poliția Locală a încercat să îi convingă pe șoferi, mai întâi cu vorbă bună și apoi cu amenzi, să nu mai parcheze foarte aproape de trecerile de pietoni, autoritățile implementează un alt sistem. Este vorba despre delimitarea unei zone de siguranță, formată din stâlpi legați între ei cu lanțuri, la trecerile cu cele mai mari probleme.

Reprezentanții municipalității s-au gândit că singura soluție pentru siguranța pietonilor, dar și a șoferilor care nu aveau vizibilitate în zona trecerilor, este îngrădirea zonei de siguranță. Primele astfel de sisteme au fost montate pe strada Arcului, acolo unde traversarea străzii era o adevărată aventură din cauza autoturismelor și mai ales a dubelor parcate până lângă „zebră”.

„Această decizie a fost luată ca urmare a faptului că mașinile parcare prea aproape de trecerile de pietoni și exista riscul unor accidente. Ne-am gândit să începem cu zonele critice, respectiv strada Arcului și continuăm pe strada Primăverii, unde avem foarte multe zone cu astfel de probleme. De asemenea, vom amplasa aceste sisteme și pe strada Libertății și peste tot unde sunt astfel de probleme”, a explicat Daniel Murguleț, șef serviciu în cadrul DASIP Slatina.

În zonele în care au fost montați stâlpii, se observă deja o schimbare, în sensul că pietonii se simt în siguranță, fiind observați de șoferi imediat ce pun piciorul pe trecerea de pietoni. La rândul lor, nici șoferii nu riscă să lovească o persoană aflată în traversarea străzii, pentru că a observat-o prea târziu.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți