18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Zeci de fapte ilegale constatate de poliţiştii de frontieră din Olt, anul trecut

- Advertisement -

Poliţiştii de frontieră din judeţul Olt şi-au prezentat, la finalul săptămânii trecute, activitatea desfăşurată anul trecut, prezent la eveniment fiind şi comisarul şef Nicu Florian Răboj, adjunctul şefului Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu. Oamenii legii au constatat în ultimul an 52 de fapte ilegale, din care 32 au fost infracţiuni, şi au întocmit nu mai puţin de 18 dosare în care au fost cercetate 35 de persoane.  

Statisticile Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Olt mai arată că la solicitarea sectoarelor Poliţiei de Frontieră Corabia şi Orlea au efectuat 229 misiuni în cadrul dispozitivelor de supraveghere a frontierei de stat, 130 fiind la Orlea şi 99 la Corabia. Totodată, poliţiştii de frontieră au desfăşurat 116 misiuni în comun cu Poliția Corabia pe linia menținerii ordinii publice și 136 misiuni proprii, alte 22 de misiuni fiind în cooperare cu autoritățile de frontieră din Bulgaria.

„Fenomenul infracțional al traficului ilicit cu produse din tutun, prezent în zona de responsabilitate în anul 2019, a fost combătut prin acțiuni și misiuni specifice, fiind confiscate aproximativ 25.100 de ţigarete, în valoarea de aproximativ 20.000 lei. De asemenea, anul trecut polițiștii de frontieră olteni, în cooperare cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, au desfășurat acțiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii operaţiunilor ilicite cu metale prețioase și a rețelelor de falsificatori de documente. Pe această linie, a fost depistat, spre exemplu, un bărbat de 45 de ani, din Corabia, care într-un rucsac găsit în autoturismul său avea peste 490 de grame bijuterii din metal de culoare galbenă, susceptibile a fi din aur, cu o valoare totală de peste 88.000 de lei, pentru care acesta nu deținea documente de proveniență și nici autorizație pentru operațiuni cu metale prețioase”, spun oamenii legii. Corăbianul a fost amendat cu 10.000 de lei de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, pentru încălcarea prevederilor OUG 190/2000 privind regimul metalelor prețioase, aliajelor și pietrelor prețioase în România, iar cele 493,36 grame de aur găsite asupra sa au fost confiscate și predate mai apoi Băncii Naționale.

Însă, cele mai multe infracţiuni au fost constatate pe linia prevenirii braconajului piscicol. Poliţiştii de frontieră din Olt au descoperit 21 de persoane, cercetate pentru săvârşirea a 15 infracțiuni, care pescuiau pe râul Olt și pe fluviul Dunărea, folosind unelte de pescuit interzise. Unul dintre cele mai ample cazuri a fost cel în care, pe baza mandatelor eliberate de judecătorii corăbieni, au avut loc nouă percheziţii domiciliare într-un dosar ancehtat de oamenii legii. Descinderile s-au desfăşurat în comunele Giuvărăşti – Olt şi Lunca – Teleorman, vizate fiind persoane care desfăşoară activităţi de braconaj piscicol pe râul Olt. În urma perchezițiilor au fost găsite și ridicate în vederea continuării cercetărilor trei ambarcațiuni, două prostovoale, două aparate pentru pescuit electric şi alte unelte de pescuit, persoanele implicate fiind cercetate pentru braconaj piscicol.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți