2.3 C
Slatina
sâmbătă,9 decembrie,2023

Ultimele Articole

Locuinţe sociale pentru corăbieni. Printre beneficiari şi peste o sută de romi

- Advertisement -

Administraţia publică locală din Corabia s-a gândit la familiile nevoiaşe din micuţul orăşel de la Dunăre şi în ultimii ani au realizat mai multe locuinţe sociale pentru aceştia. Printre beneficiari se numără şi peste o sută de persoane din comunităţile de romi. În viitorul apropiat, un alt bloc de locuinţe sociale se va construi în Corabia.

Primele 37 de familii beneficiază de locuinţe noi, blocul de locuinţe P6 de pe strada Florea Geară, din zona târgului, fiind deja dat în folosinţă din anul 2019. Blocul de locuințe sociale a fost realizat cu fonduri guvernamentale, valoarea proiectului fiind de peste 6,1 milioane de lei, fără TVA.

Printr-un alt proiect, „Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi din Corabia”, s-au realizat 28 de apartamente în patru module de locuit, amplasate pe strada General Praporgescu din oraşul de pe malul Dunării. Acestea au regimul de înălțime parter și sunt alcătuite fiecare din câte şapte apartamente, patru dintre ele fiind cu trei camere şi trei cu două camere. Locuințele sociale pentru comunitățile de romi s-au construit prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, cu finanțare de la bugetul de stat. În maximum două săptămâni, cele 28 de locuinţe vor fi date în folosință, iar peste o sută de persoane vor beneficia de condiții deosebite de locuit.

Potrivit autorităţilor locale din Corabia, în acest an începe construcţia unui alt bloc de locuinţe sociale, P 12, tot în zona târgului. „Am semnat contractul pentru construcția unui nou bloc de locuințe sociale cu 38 de apartamente, care va fi amplasat lângă blocul P6 din târg. Valoarea totală a investiției este de peste 8,9 milioane lei cu TVA. Proiectul se realizează cu finanţare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, iar în prezent se află în faza de licitaţie”, transmite administraţia publică din micuţul orăşel de la Dunăre.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți