12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Şoferi cu dosare penale după ce s-au urcat băuţi la volan

- Advertisement -

Trei olteni sunt cercetaţi penal după ce, în acest sfârşit de săptămână, au fost prinşi de poliţişti conducând băuţi în trafic. Unul dintre şoferi avea o alcoolemie de peste un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat.

Primul dintre conducătorii auto, un bărbat de 36 de ani, din comuna Scărişoara, a fost oprit de poliţişti pe strada Islaz, din localitate. Testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, s-a stabilit că acesta avea o concentrație alcoolică de 1,06 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat de 35 de ani, din comuna Valea Mare, a fost prins conducând un autoturism băut pe strada Primăverii, din municipiul Slatina. Acesta avea o concentraţie alcoolică de 0,69 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În ambele situaţii, şoferii s-au ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Şi pe Drumul Județean 544, în comuna Vădastra, a fost depistat un bărbat de 34 ani, din comuna Brastavățu, sub influenţa băuturilor alcoolice. Olteanul conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,53 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat şi a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți