8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tribunalul Olt nu a difuzat mass-mediei rechizitoriul din dosarul „Caracal”. Avocatul mamei Luizei a primit o copie

- Advertisement -

Mai multe informaţii din rechizitoriul întocmit în dosarul „Caracal” au fost făcute publice de presă în ultima perioadă, motiv pentru care procurorii DIICOT au dispus verificări la nivelul Tribunalului Olt. În urma cercetărilor, s-a stabilit că nu magistraţii au difuzat date din anchetă presei şi că o copie a rechizitoriului a fost transmisă, la cerere, avocatului Monicăi Georgeta Melencu, mama Luizei, tânăra de 18 ani, din Dioşti, dispărută la Caracal în aprilie 2019, care a fost omorâtă de Gheorghe Dincă.  

„La data de 3 februarie 2020, președintele Tribunalului Olt a transmis procurorului șef adjunct DIICOT o adresă cu privire la verificările efectuate în legătură cu modalitatea în care rechizitoriul în dosarul Caracal a fost transmis reprezentanților mass-media. În respectiva adresă, conducerea Tribunalului a precizat că, în conformitate cu dispozițiile art.10 C.P.P., art.93 C.P.P., art.94 C.C.P., precum și cu dispozițiile art.161 și art.93 din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 1375/2015, copia rechizitoriului a fost transmisă în format electronic, de grefierul șef al secției penale, la cerere, apărătorilor aleși ai părții civile M.M.G. (Monica Georgeta Melencu n.r.) și că personalul instanței nu a transmis reprezentanților mass-media o copie a actului de sesizare a instanței”, se arată într-un comunicat remis de DIICOT.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pe 15 ianuarie, dată la care rechizitoriul întocmit de DIICOT a ajuns pe masa judecătorilor olteni. Pe numele lui Dincă sunt opt capete de acuzate trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte și profanarea de cadavre sau morminte – două fapte, în timp ce complicele său, Ștefan Risipițeanu, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de viol asupra Luiza Melencu. Procurorii DIICOT au comunicat că odată cu întocmirea rechizitoriului în dosarul „Caracal” s-au dispus disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor „in rem” sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori. Pe lângă Luiza, o altă fată a fost ucisă de caracaleanul Dincă. Este vorba de Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, care a dispărut la sfârşitul lunii iulie 2019. Gheorghe Dincă avea să fie arestat la câteva zile după dispariţia Alexandrei, iar Risipiţeanu a fost arestat la începutul lunii decembrie. Acesta şi Dincă au violat-o pe Luiza Melencu. În prezent, ambii se află încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. Între timp, Tudoriţa şi Ioan Măceşanu, părinţii Alexandrei, împreună cu avocatul lor Aurel Moldovan, au cerut ca procesul în dosarul „Caracal” să fie strămutat de la Tribunalul Olt la o altă instanţă de judecată, cererea de strămutare urmând a fi judecată pe 18 februarie la Curtea de Apel Craiova.    

În rechizitoriul DIICOT, procurorii detaliază cum cele două copile au fost răpite şi ucise de Dincă. Tinerele au trecut prin chinuri groaznice, fiind legate cu cureaua de la pantalonii săi de centura banchetei din spate a autoturismului cu care le-a luat „la ocazie”, apoi au fost duse acasă la el, unde le-a imobilizat de pat cu un lanț metalic, le-a legat la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară şi bandă adezivă. Totodată, ambele au fost violate în mod repetat. Luiza, după trei zile, pentru că nu a mai suportat chinurile prin care trece a fost lovită cu pumnii de Gheorghe Dincă până a murit, iar Alexandra, care a reuşit să scape şi a apucat să sune la apelul de urgenţă 112 la o zi după răpire, a fost lovită şi sugrumată de acesta.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți