Şantierele de construcţii din judeţ, verificate de inspectorii de muncă

Inspecţia Muncii va desfăşura în judeţul Olt mai multe acţiuni pe şantierele temporare sau mobile de construcţii, care au drept scop prevenirea pericolelor la care se expun muncitorii din acest domeniu. Acţiunile fac parte dintre campanie desfăşurată la nivel naţional în etape, de la instruirea angajatorilor şi lucrătorilor în construcţii, până la acţiuni de control la societăţile de construcţii care desfăşoară activităţi în judeţul Olt.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt se implică în campania națională privind obligațiile angajatorilor de a implementa, pe baza principiilor generale de prevenire, măsurile necesare pentru asigurarea securității și protecția lucrătorilor care își desfășoară activitatea în șantierele temporare sau mobile, ce va avea loc pe parcursul acestui an.

Angajatorii şi muncitorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor se află în vizorul inspectorilor de muncă, aceştia având în vedere organizarea  activităţilor  de  securitate  şi  sănătate  în  muncă pe șantierele temporare sau mobile; instruirea lucrătorilor; lucrul la înălţime și acordarea echipamentului individual de protecție; utilizarea instalațiilor de ridicat și protecţia împotriva electrocutării pe șantierele temporare sau mobile; respectarea cerinţelor minime de securitate şi sănătate la lucrările de săpături.

Campania se va desfășura în mai multe etape, începând cu mediatizarea, informarea și conștientizarea angajatorilor și lucrătorilor privind riscurile de cădere de la înălțime, prin întâlniri cu aceștia la sediul ITM Olt. Celelalte etape vor consta în verificări prin acțiuni de control la angajatori, dispunerea de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor, respectiv verificarea realizării măsurilor dispuse.

Acţiunile de control se vor desfăşura în perioada aprilie – octombrie 2020, pentru ca acţiunile de verificare a realizării măsurilor dispuse şi stabilite în procesele verbale de control încheiate cu ocazia controalelor să se realizeze pe toată durata de desfășurare a campaniei, în funcție de termenele dispuse cu ocazia controalelor, respectiv până la sfârşitul acestui an.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<