8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bani de la Consiliul Județean pentru fiecare primărie

- Advertisement -

Înainte să calculeze și să aprobe bugetul pe anul în curs, primăriile au primit, din partea Consiliului Județean, sumele repartizate din cota de 6% din impozitul pe venit. Comunele care au investiții în derulare și au nevoie urgentă de bani pentru achitarea cofinanțărilor au primit sume mai mari.

Odată cu aprobarea bugetului pentru anul 2020, Consiliul Județean a repartizat bani și către primării. Este vorba de o cotă din impozitul pe venit, sumele fiind repartizate și în funcție de proiectele pe care autoritățile locale le au în derulare.

„Municipiile au primit câte un milion de lei, orașele câte 500.000 de lei, iar la comune, nu avem comune sub 150.000 de lei, diferența între ele făcând-o, pentru că nu toate sunt la fel, nevoia de finanțare a activității curente. Suma pe care o repartizăm anul acesta este aproximativ egală cu suma de anul trecut. Dar primăriile au mai puțini bani decât anul trecut. Nevoia de a acoperi acest lucru era mai mare, dar ăștia au fost banii, am încercat să găsim o formulă de calcul astfel încât fiecare primărie să aibă asigurată finanțarea activităților curente”, a declarat președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Conform hotărârii de consiliu aprobate în ultima şedinţă a CJ Olt, sumele au fost împărțite astfel: câte 500.000 lei – Tufeni, Gura Padinii; câte 450.000 – Bârza, Dobreţu, Ștefan cel Mare; câte 400.000 – Corbu, Strejești, Șopârlița; 366.000 – Pleșoiu; 350.000 – Nicolae Titulescu; câte 300.000 – Voineasa, Vâlcele, Văleni, Teslui, Sâmburești, Redea, Perieți, Optași Măgura, Oboga, Obârșia, Movileni, Morunglav, Izvoarele, Ipotești, Grădinile, Grădinari, Gostavățu, Fălcoiu, Dobrun; câte 200.000 lei – Găvănești, Icoana, Oporelu, Tătulești, Vișina Nouă, Vlădila, Vulpeni.

Restul comunelor au primit câte 150.000 de lei.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți