25.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Chinezii ajunşi în Olt sunt sănătoşi. DSP anunţă că niciunul nu a prezentat semne de boală

- Advertisement -

Medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Olt au încheiat monitorizarea celor patru chinezi care au ajuns în judeţ din zona focarului de infecţie cu noul coronavirus. Toţi sunt sănătoşi şi nu au prezentat semne de boală, specialiştii în sănătate publică încheind perioada de monitorizare la început de săptămână.

Unul dintre chinezi a ajuns în municipiul Slatina, un altul în municipiul Caracal, iar alţi doi în oraşul Corabia, aceştia din urmă mutându-se în municipiul Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman.     

Potrivit DSP, în perioada 1 – 14 februarie 2020, patru persoane de naţionalitate chineză care s-au întors în judeţ din zona de focar China, prin Aeroportul Otopeni, au fost monitorizate privind supravegherea infecţiei umane cu noul coronavirus (2019 – nCoV). Între 1 şi 3 februarie, doi chinezi ajunşi în Corabia au fost monitorizaţi prin DSP Olt, pentru ca din data de 3 februarie să fie monitorizaţi prin DSP Teleorman, urmare a părăsirii adresei de domiciliu şi mutarea lor în Roşiorii de Vede, Teleorman. Monitorizarea clinică a fost încheiată pe 14 februarie, iar niciunul nu avea semne clinice de boală

Tot din 1 februarie, dar pentru două săptămâni, a fost monitorizat de DSP Olt şi un chinez ajuns în municipiul Slatina. Monitorizarea clinică s-a încheiat pe 14 februarie şi acesta fiind sănătos, fără prezenţa vreunui semn de infecţie cu noul coronavirus. În perioada 10 – 11 februarie 2020, un alt chinez ajuns în municipiul Caracal din 29 ianuarie a fost monitorizat de specialiştii în sănătate publică. Monitorizarea clinică s-a încheiat pe 11 februarie. Potrivit DSP, supravegherea cetăţeanului a început în a 13-a zi de la intrarea în România, 10 februarie, şi a încetat în a 14-a zi, 11 februarie, nici acesta neprezentând semne clinice de boală.

Din 17 februarie, în judeţul Olt nu mai sunt persoane in monitorizare privind infecţia umană cu coronavirus.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți