19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

S-a redeschis circulația feroviară între stațiile Fărcașele și Drăgănești Olt

- Advertisement -

Circulația feroviară pe ruta București – Craiova și retur a fost redeschisă joi noaptea, în jurul orei 22:30, după aproape patru zile de la deraierea trenului privat de marfă între stațiile Fărcașele și Drăgănești Olt, în zona localității Stoenești. Pentru moment, traficul a fost redeschis doar pe un singur fir, acolo unde deja s-au finalizat intervențiile și lucrările de reparații la infrastructura feroviară care a fost distrusă de vagoanele încărcate cu cereale ce au deraiat, anunță reprezentanții companiei CFR SA.

„Circulația feroviară pe relația București Nord – Craiova și retur a fost redeschisă pe firul I, între stațiile Fărcașele – Drăgănești Olt, unde au fost executate lucrări de reparații la linie, înlocuire, montare traverse și elemente de prindere, buraj mecanizat, precum și lucrări pentru realimentarea cu energie electrică a liniei de contact”, a declarat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA Infrastructură.

Lucrări de buraj și stabilizat piatră spartă, ultimele lucrări înainte de redeschiderea traficului feroviar

Sursa citată a mai spus că echipele de intervenție vor acționa în continuare, în zona deraierii trenului de marfă ce aparține unui operator privat, pentru eliberarea gabaritului și reparațiile necesare la infrastructura feroviară și pe firul II. „Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA mulțumește călătorilor pentru înțelegere şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate în zona deraierii trenului privat de marfă au avut drept scop reluarea circulației trenurilor pe ruta directă București – Craiova în condiţii de siguranţă”, a adăugat reprezentantul companiei.

Traficul pe secția de cale ferată București – Craiova a fost închisă din noaptea de 16 spre 17 februarie 2020, după ce 13 vagoane din cele 37 aflate în compunerea trenului privat de marfă au deraiat între stațiile Fărcașele – Drăgănești Olt, în dreptul comunei Stoenești.

Evenimentul feroviar este anchetat de o comisie mixtă Procuratură și Agenția de Investigare Feroviară Română, iar între timp în acest caz procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au deschis și un dosar penal in rem. În prezent nu este cercetată nicio persoană, ci doar fapta, ancheta procurorilor vizând săvârşirea infracţiunii de neîndeplinire a îndatorilor de serviciu ori îndeplinirea defectuoasă din culpă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți