3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

PNL şi-a desemnat candidaţii în 70 – 80% dintre localităţile Oltului

- Advertisement -

Liviu Voiculescu, preşedintele PNL Olt, a susţinut vineri o conferinţă de presă în care a vorbim despre alegerile care vor urma, de la cele locale şi până la cele parlamentare. Liderul liberalilor a adus în discuţie faptul că au fost desemnaţi candidaţii în peste 70 – 80% dintre comunele judeţului, dar şi la municipii şi oraşe, însă a spus şi motivul pentru care a luat decizia de a nu mai candida în 2020 la funcţia de primar al comunei Cungrea, pe care o ocupă în prezent.   

„Filiala judeţeană a Partidului Naţional Liberal este în procedura de desemnare a candidaţilor pentru funţiile de primar, la nivelul comunelor suntem undeva la 70 – 80% cu această desemnare. În şedinţa Biroului Politic de aseară (joi n.r.) am şi validat candidaţii în localităţile unde lucrurile sunt clare şi am făcut în mare parte sondaje de opinie. La nivelul celor două municipii situaţia este clară, avem candidaţi stabiliţi, la Slatina din toamna anului trecut (Mario De Mezzo n.r.) şi, de curând, la nivelul municipiul Caracal (mediul Cristian Conea n.r.), iar în celelalte oraşe avem candidaţii stabiliţi la alegerile din iunie. Deci suntem în grafic, suntem pregătiţi de campania electorală pentru alegerile şi suntem pregătiţi, de asemenea, şi de campania pentru alegerile parlamentare”, a declarat Liviu Voiculescu.

Preşedintele PNL Olt a spus şi numele celorlalţi candidaţi de la oraşe, aceştia fiind Mădălin Teodosescu, primarul în funcţie, la Balş, Emilian Păun la Piatra Olt, Marian Tudorică la Drăgăneşti Olt, Florin Oprea la Potcoava, Daniel Tudor, viceprimarul în funcţie, la Scorniceşti şi George Ciucu la Corabia.

Nu mai candidează la funcţia de primar al Primăriei Cungrea

Liderul liberalilor olteni a anunţat în cadrul conferinţei şi faptul că nu va mai candida pentru încă un mandat la Primăria Cungrea. Cu privire la cariera sa politică, nu a făcut nicio dezvăluire, însă în urma unor întrebări ale jurnaliştilor a lăsat să se înţeleagă că ar vreo o funcţie în Consiliul Judeţean sau mai degrabă în Parlamentul României.

„Eu sunt în slujba PNL şi în funcţie de ce cred colegii mei şi în urma discuţiei pe care o vom avea, se va decide şi asupra sorţii mele. Dar până atunci pe mine mă interesează bunul mers al filialei şi deja am anunţat şi colegii mei din Primăria şi Consiliul Local Cungrea că eu în iunie 2020 nu voi mai candida pentru încă un mandat la Primăria Cungrea, candidatul nostru asumat este administratorul public Cosmin Vlad. Eu am luat această decizie, legat de localitatea Cungrea, pentru că aşa am simţit că este corect faţă de oamenii de acolo. Sunt implicat atât de mult în ceea ce înseamnă PNL Olt, încât în unele momente am simţit că nu mai pot să fac ceea ce făceam până anul trecut în comuna Cungrea, chiar dacă acolo am o echipă foarte bună. Lucrurile au mers foarte bine, noi am pus pe primul loc interesul cetăţeanului şi orice om a apelat la noi am luat-o ca pe o prioriotate, am făcut foarte multe investiţii şi din aceste considerente am zis că trebuie să iau această decizie. Am desemnat pentru această funcţie administratorul public care a fost mâna mea dreaptă şi s-a ocupat foarte mult de activitatea curentă a Primăriei Cungrea, asta nu înseamnă că eu nu am dat pe acolo, m-am ocupat de proiecte, de tot ce înseamnă decizii şi propuneri de hotărâri de consiliu local, foarte multe chestiuni ce ţin de reprezentarea Primăriei Cungrea. Din respect pentru locuitorii comunei Cungrea, nu aş fi putut să candidez la Primărie şi nu ar fi fost corect din partea mea să candidez, să devin primarul localităţii şi peste trei – patru luni când ar fi fost alegerile parlamentare, dacă aş fi optat pentru un post de parlamentar să plec şi să creez acolo o criză. Aşa că am decis să le spun de acum oamenilor că nu voi mai candida şi să-şi aleagă o nouă echipă, echipă care a şi dovedit că-şi doreşte binele comunei. Cât de curând voi elucida şi misterul în ceea ce mă priveşte, nu am luat încă o decizie şi vă promit că în momentul în care o voi lua aşa cum am făcut întotdeauna, că am greşit, că am făcut bine, o să spun”, a spus Voiculescu.

În urma alegerilor parlamentare, Liviu Voiculescu a spus că PNL va avea în judeţul Olt cel puţin trei parlamentari. „La Olt, după toate calculele noastre vom obţine un mandat de senator, două mandate sigure de deputat şi ne luptăm la al treilea. Noi încă nu am făcut lista pentru alegerile parlamentare, vom analiza fiecare candidatură şi vom decide atunci în consecinţă care vor fi candidaţii din judeţ. Se fac listele la Olt şi vor fi aprobate la Bucureşti, de Biroul Politic Naţional”, a declarat preşedintele PNL Olt.

Liviu Voiculescu a atins şi subiectul alegerilor anticipate spunând că în opinia sa aceste alegeri nu sunt un moft, ci o necesitate. „Alegerile anticipate sunt o necesitate pentru situaţia politică actuală în care se află România. Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură, pentru că şi-a asumat o chestiune pe care 80% dintre români şi-o doresc, şi anume revenirea la alegerea primarilor în două tururi, astfel că cei care sunt aleşi să conducă destinele unei localităţi să aibă o foarte mare reprezentativitate, să fie aleşi cu peste 50% din numărul celor care se prezintă la vot. Acesta a fost motivul pentru care Guvernul, condus de Ludovic Orban, a fost demis prin moţiune de cenzură de PSD. Cel mai nociv efect de revenire a alegerii primarilor din două tururi s-ar găsi la PSD, care după toate calculele noastre ar pierde undeva în jurul a 500 de primari”, a conchis liderul liberalilor olteni.

Cătălin FIRCOIU  

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți