9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

43 de adăposturi pentru populația din Olt, în caz de atac aerian

- Advertisement -

43 de adăposturi de protecție civilă, care se pot utiliza de către populație în caz de atac aerian, sunt construite în cele două municipii și șase orașe din județul Olt.

Adăposturile de protecție civilă sunt spații special amenajate pentru protecție și situații specifice, proiectate, executate, dotate, echipate și autorizate, potrivit normelor și instrucțiunilor tehnice elaborate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

O singură încăpere a unuia dintre adăposturile construite în județ poate adăposti împotriva dărâmăturilor provocate de explozii până la 50 de persoane, fiecare dintre acestea având alocat câte un metru pătrat. Reprezentanții ISU spun că cel mai mare adăpost din Olt este în municipiul Caracal, la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, care are patru încăperi în care se pot adăposti în jur de 200 de persoane.    

„Adăposturile sunt menite să asigure protecția persoanelor adăpostite împotriva dărâmăturilor provocate de explozii. Încăperile de adăpostit se dimensionează pentru o capacitate de până la 50 persoane, ținând seama de compartimentarea impusă de structura de rezistență. Fiecărei persoane îi este alocat un spațiu de un metru pătrat”, Ionuț Șocae, ofițer în cadrul Centrului Operațional Județean al ISU Olt.

Sursa citată mai spune că, potrivit Legii 481/2004 privind protecția civilă, cetățenii sunt obligați să participe la întreținerea adăposturilor din clădirile proprietate personală și, în caz de necesitate, la amenajarea spațiilor de adăpostire din teren și să-și asigure mijloacele individuale de protecție, trusă sanitară, rezerve de alimente și apă, precum și alte materiale de primă necesitate pentru protecția familiilor lor.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți