10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dincă şi complicele său, Risipiţeanu, rămân în arest

- Advertisement -

Dosarul lui Gheorghe Dincă şi a complicelui său, Ştefan Risipiţeanu, s-a aflat din nou vineri pe masa magistraţilor Tribunalului Olt, care au verificat măsura arestului preventiv. Judecătorii au decis menţinerea acestei măsuri în privinţa celor doi inculpaţi.

Risipiţeanu ceruse înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, însă solicitarea inculpatului a fost respinsă de judecătorii olteni care în privinţa sa, dar şi a lui Dincă, au constatat legalitatea şi au menţinut măsura arestării. Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă şi poate fi contestată în 48 de ore.

Caracaleanul Gheorghe Dincă şi complicele său, Ştefan Risipiţeanu, au fost trimişi în judecată pe 15 ianuarie, dată la care rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT a ajuns la Tribunalul Olt.

Dincă este acuzat de opt fapte după ce le-a ucis în locuinţa sa pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, cele două fete dispărute anul trecut, respectiv trafic de persoane, trafic de minori, viol – două, omor calificat – două și profanarea de cadavre sau morminte – două, în timp ce complicele Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de viol asupra Luizei. În dosarul „Caracal”, potrivit procurorilor DIICOT, au fost dispuse şi disjungeri, însă sunt continuate şi cercetări „in rem” sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

Luiza şi Alexandra sunt cele două tinere care au fost răpite şi ucise de Dincă, trecând prin chinuri groaznice.

De la jumătatea lunii ianuarie, Gheorghe Dincă şi Risipiţeanu se află în spatele gratiilor Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova, fiind transferaţi aici din Arestul Poliţiei Olt, anterior ambii aflându-se încarceraţi în Arestul Poliţiei Capitalei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți